Aknaga piparkoogid

Erivärviliste karamellkommide abil saab küpsetada erivärviliste 'akendega' piparkooke.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

meelepärast piparkoogitainast

erivärvilisi karamellikompvekke

Valmistamine

Rulli piparkoogitainas õhukeseks ning lõika sobiva kujuga vormidega kujukesed välja. Keskele tee auk.

Võib kasutada spetsiaalset kaheosalist vormi, mis kohe ka keskele väikese avause lõikab, ent võib kasutada ka lihtsalt väiksemat vormi.

Laota piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Tambi värvilised karamellikommid uhmris veidi katki* ning jaota piparkookide keskel olevatesse "akendesse", arvestades umbes pool karamellikompvekki "akna" kohta.

Eriti mõnusad jäävad barbarissikommid (mõnusad hapukad roosad aknad) või siis piparmündikommid (erkrohelised aknad).

Küpseta nagu tavalisi piparkooke, siis lase veidi ahjuplaadil jahtuda, et sulanud karamellikomm hanguks.

  • "Aknad" jääväad tunduvalt ilusamad, kui võtad piparkoogid ahjust välja siis, kui tainas on küpsenud ja karamellikommid on kenasti sulanud ja mitte veel 'keema läinud'.
  • Tegelikult võid suure noaga need karamellikommid lihtsalt pooleks lõigata, saab ka nii teha. Aga miskipärast tundub see uhmris peenestamine ohutum :)

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

kit
postitatud 11.12.2006 15:33

Ma panin terve karamellkommi augu sisse (eks sõltub ka augu suurusest, suuremasse auku panin ka kaks), ei peenestanud seda enne, sulas ise parajaks. Kasutasin tavalisi värvilisi - punane, kollane, roheline. Moosi ainult ei tohiks vist sees olla. :)

Zoozi
postitatud 29.11.2009 10:55

Lapsed olid vaimustuses.

Hexy
postitatud 04.01.2011 15:12

Tegin kuusekülge riputamiseks, ilusad said. Barbarissikommiga piparkoogid maitsesid mulle küll.

kitty
postitatud 19.12.2012 15:33

need olid head :D

kreekapähkel
postitatud 05.12.2015 13:16

Proovisin kodus ka teha, aga pisut mõrud tulid:(

Pille
posted on 05.12.2015 14:15

kreekapähkel, siis jäid natuke liiga kauaks ahju need piparkoogid Sul!

Kaare
postitatud 08.12.2015 08:26

Neid piparkooke peaks küpsetama tavapärasest madalamal temperatuuril, et kommid keema ei läheks ja aknad pruuniks ei muutuks. Olen teinud ka nii, et panen kommid poole küpsetamise pealt aukudesse, siis on mul temperatuur sama, mis tavaliselt. Piparkoogid jõuavad siis krõbedaks küpseda ja aknad jäävad ilusad. Pirnikaramell meeldib lastele rohkem, kui piparmünt.