Küpsise-toorjuustutrühvlid

Toorjuustukompvekid, mille valmistamiseks sobivad nii ameeriklaste Oreo-küpsised, põhjanaabrite Domino-küpsised kui ka kohalikud Mesikäpa DOPS-küpsised. 

Kogus
u 50 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g kreemitäidisega šokolaadiküpsiseid

150 g maitsestamata toorjuustu (nt Saare)

100-150 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks:

mandlilaaste

rukkilille õielehti

kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Purusta küpsised (sh valge kreem!) köögikombainis või tainarulliga tampides peeneks puruks. Lisa toorjuust ning lase köögikombainil töötada nii kaua, et segu oleks väga kreemjas. Tõsta segu külmkappi tahenema.

Vormi segust väikesed pallikesed ja aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi tahenema.

Sulata šokolaadi vesivanni kohal. Kasta iga trühvel sulašokolaadi sisse, siis tõsta tahenema nt fooliumiga kaetud kandikule või lõikelauale. Soovi korral kaunista (fotol on kasutatud rukkilille õielehti*, mandlilaaste ning kuivatatud jõhvikaid).

Hoia serveerimiseni jahedas. Valmis trühvleid hoia külmikus ja tarbi paari päeva jooksul.

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Siirikene
postitatud 20.01.2009 15:09

Need olid tõesti maitsvad ja üks minu lemmikutest, Doomino küpsis, oli trühvlites täesti tuntav. Järgmine kord peaksin panema vähem toorjuustu, et oleks lihtsam trühvleid veeretada ja śokolaadis kasta. Ja trühvlite śokolaadiga kastmist peab veel harjutama.

Aniitram
postitatud 21.01.2009 17:41

Need maitsesid kõigile sööjatele ja neid oli nii lihtne teha ka. Köögikombaini ei oma, purustasin küpsised veneaegse kohviveskiga. ja toorjuustu saab sisse segada ka käsitsi. Väga kergesti teostatav ja maitsev! Soovitan kõigile.

Marink
postitatud 27.01.2009 11:44

Oi kui maitsvad olid! Kahjuks tegin vaid pool kogusest, sest kodus juhtus olema ainult 175g küpsisepakk :( Juba nädalavahetusel läheb kordamisele ja siis topeltkogus!

brussakas
postitatud 08.02.2009 22:40

äkki keegi oskab öelda, kust saaks rukkilille õielehti? trühvlid proovin ka kindlasti ära, aga rukkililli läheks rohkemgi vaja ..ja juba enne suve kui neid põllult saab! bruzzak@hot.ee

Maris
postitatud 10.02.2009 16:16

Lihtne, maitsev, efektne. Sobib külakostiks kaasa võtta. Mekki ja ilu lisasin apelsinipipraga just siis, kui trühvel sulashokolaadist kuue oli saanud.

Margot
postitatud 14.02.2009 16:12

Minul tulid ülihead, aga šokolaadi sulatamisel pidin panema vahukoort( mitte vahustatud) juurde, sest muidu oli šokolaadimass liiga paks ja ei oleks saanud neid sinna sisse kasta, muidu väga väga head . :D

tziiki
postitatud 17.02.2009 15:07

olen ka neid korduvalt teinud ja kiidan taevani. Ise purustan küpsised pudelipõhjaga-veidi rohkem tööd, aga ajab ka asja ära. Viimati tegin kahte sorti-osadele peitsin keskele terve röstitud metspähkli ja osadele raputasin peale hakitud (kusjuures röstitud ja soolatud!) pistaatsiapähkleid. šokolaadiglasuuri tegin aga hoopis vedelama-kuumutasin veidi piima ja selles siis sulatasin šokolaadi. Olen teinud ka nii, et glasuuršokolaadi jätan panemata, aga kohe peale trühvlite vormimist, kui nad on veel pehmed, veeretan neid shokolaadist non-parellides (või on neil miski spets nimi?)

lepaliisa
postitatud 26.02.2009 22:24

Ülilihtsad valmistada ja väga maitsev suutäis. Sain igatahes palju kiitvaid sõnu :)Tõeliselt armas ka kingituseks.

Aire1
postitatud 06.03.2009 12:27

Väga maitsvad, mul tuli sisu natuke vedel kuna ei kaalunud toorjuustu. Kindlasti jääb see retsept alatiseks käeulatusse.

kukulind
postitatud 15.03.2009 16:02

isiklikult soovitaks kasutada tere toorjuustu, sest kõik need saksa ja poola omad maitsevad nagu võiks löödud vahukoor. katsetasin ka uute maitsetega ja panin segusse pisut apelsinilikööri (nt. cointreau'd). ja et pole suurem asi lihtsalt šokolaadi fänn, panin glasuuri sisse tšillipipart. kõige krooniks trühvli peale panin paar riba kuivatatud apelsinikoort.

kardemon
postitatud 24.03.2009 23:00

tõesti head trühvlid. mul pole köögikombaini- purustamiseks kasutasin klaaspurki (surusin sellega küpsised pudiks) ja toorjuustuga segamiseks kasutasin mikseri taignasegamise konksusid. kaunistuseks panin domino-küpsiste tükke (et jääks nii pruuni kui ka valget osa).

Evelin
postitatud 29.03.2009 14:31

Üllatusin meeldivalt...aga mina sain 114 trühvit :D mõtlesin et jäängi neid voolima :)

sirliiz
postitatud 08.04.2009 20:19

Meile ka meeldidid, külalised samuti vaid kiitsid. Järgmisel korral lisaks võibolla veidi vahvli- või pärhklipuru, et oleks huvitavam. Kaunistasime jõhvikatega, mis andis mõnusat haput mekki. Kõige keerulisem osa oli shokolaadiga katmine, pisut tüütu mäkerdamine.

Kristel
postitatud 05.05.2009 10:17

Suussulav maius endale nautimiseks või külla kaasa võtmiseks.

Mari-Liis
postitatud 10.06.2009 16:58

Kaunistasin mandlite, shokolaadiströsselite ja saialille õielehtedega. Väga mõnusad magusad ampsud.

maku
postitatud 18.06.2009 16:00

tahtsin neid kõlalistele pakuda aga need olid nii head et külaliste suhu need ei jõudnugi.

peppe
postitatud 31.08.2009 16:51

Kõige kõige mõnusamad tulid kookosega puistatud variandid. Tõeliselt mõnus, mees tükk aega ei uskunud, et pole need trühvlid, mida mõnes kohas müüakse hästi kallilt supermarketite ees).

Tullia
postitatud 16.10.2009 21:20

Pole neid ise teinud, kuid sain külas maitsta ja olid nii head, et otsisin selle retsepti siit üles. Detsembris, mil alati trühvleid teen, proovin kindlasti ka neid valmistada.

sulfi
postitatud 25.10.2009 12:16

esimesed katsetused tegin nii, et katteks kasutasin kuivatatud kirssidega tumedat šokolaadi ja sisus kasutasin tükeldatud kuivatatud kirsse . väga maitsvad tulid. viimane kord kasutasin piparmündi kreemiga domino küpsiseid . mmmm keele viib lihtsalt alla - piparmündi ja tumeda šokolaadi kooslus .

laiskus lämmatab
postitatud 20.11.2009 12:27

Minul on küsimus: Kui ma kasutan siin küpsetamata toorjuustu, siis kas ma peaks neid trühvleid hoidma külmikus? Ja kaua nad sealgi säilivad? Otsustasin, et hakkan jõuluks varsti ettevalmistusi tegema, aga .... jäin siin toppama. No toorjuust ju tavalisel toatemperatuuril läheb hapuks. No mis kostate??

muza
postitatud 02.12.2009 21:41

NULLValmis trühvleid hoia külmikus ning tarbi paari päeva jooksul SUPERhead tulid ikka. Ja neid tuleb ikka külmikus hoida, muidu lähevad ära pehmeks, töö juures ära katsetatud, jäid paariks tunniks lauale. Ise proovin järgmine kord tumeda shokolaadi asemel tavalist pähkli-piimashokolaadi ja kui see aasta müüki tulevad, siis teen piparkoogi-domino täidisega. Megahead trühvlid :)

laiskus lämmatab
postitatud 04.12.2009 18:55

Aitäh MUZA. Lugemisoskust pole kunagi mõtet alahinnata!

Kertu
postitatud 14.12.2009 21:31

Suurepärased trühvlid. Lisasin ka veidi riivitud mandariinikoort ja mahla, et rohkem jõululisust tekitada :)

katsetaja
postitatud 20.12.2009 19:37

tegin ka eile ja tulid tõesti supermaitsvad. Huvitav, kas säilivad külmkapis kuni jõuludeni? Retseptis kirjas, et tarbida paari päeva jooksul.

päkapikk
postitatud 21.12.2009 20:14

tegin neid isadepäevaks. Hoidsime külmkapis(kuskil nädal või natuke peale) ja maitse halvemaks ei läinud.

Inna
postitatud 25.12.2009 12:06

Tegin ka eile neid trühvlei jõulukingiks:) maitsesid samamoodi, mis osa mulle aga ei meeldinud, oli küpsiste purustamine, masin ei tahtnud hästi purustada ning samuti oli naljakas ja veidi ka keeruline nende veeretamine sulashokolaadis:D kõik näpud olid koos sellega. Proovisin kahte varianti, nii musta shokolaadiga, kui piima shokolaadiga. Musta omad tahenesid kiiremini ja ilusti, piimashokolaadi oma aga siiani natuke kleepuv, aga piimashokolaadi oma ei ole jõudnud veel maitsta. Kuigi täna lähevad nad veel edasi kinkimisele :)

Birgit
postitatud 30.12.2009 00:02

Tegin ka neid trühvleid kõuludeks kingipakkidesse. Maitsesid nii minu perele, kui ka kingisaajatele, aind vanaema jaoks olid nats liiga magusad, sest ta ei armasta eriti magusat, aga muidu maitsesid ka talle.

katsetaja
postitatud 30.12.2009 22:07

Vastuseks Innale: Mina panin küpsised kilekotti ja surusin katki taignarulliga, aega võttis aga asja sai. Sulašokolaadis mina kätega mässama ei hakanud - kastsin pallikesed lihtsalt lusikaga šokolaadi sisse ja tõstsin fooliumile.

Ly
postitatud 12.01.2010 09:26

kas domino kypsise asemel v6ib mingit muud kypsist ka panna? ja kui, siis millist?

Pille @ Nami-nami
postitatud 12.01.2010 11:20

Ly, algretseptis kasutati nt Oreo küpsiseid. Kas neid on seal saada, kus Sina paikned?

Sadie
postitatud 07.02.2010 14:58

Ma tegin köögikombainiga ja mõnus voolitav mass tuli. Sokolaadi sulatasin väikeses fondüü potis, millel selline 2 haruline kahvel kaasas. Kastsin sisse ja siis taldrikule! Imehead asjad, mida hakkan sõbrapäevaks vorpima :D

Lota
postitatud 17.03.2010 13:49

Hea nipp trühvli šokolaadi kastmiseks on kasutada hambatikku. Ja minu meelest külmikus seistes lähevad need trühvlid aina paremaks :)

Kristiina
postitatud 22.03.2010 11:45

Minagi olen nüüd nende trühvlite valmistamise ära proovinud ning tõesti - üllatavalt lihtne teha ja väga maitsvad! :) Ma hoian neid sügavkülmas - mulle lihtsalt meeldib see (Marsi šokolaadi-jäätise) taoline mõnusus.

namm
postitatud 26.03.2010 18:18

Superhead!

Kätrin
postitatud 27.04.2010 10:04

See küpsise-toorjuustutrühvli retsept on jäänud minu kullavaramusse ning teen neid ikka üha uuesti ja uuesti. Lihtne teha ja uskumatult maitsvad.

,alle
postitatud 22.06.2010 21:31

Tegin neid sõbrannadele kingituseks. Maitsesid head.

naine
postitatud 09.09.2010 15:35

o vot ei oska öelda, kommentaarid on kõik kiitvad, aga ise ütleks, et polnud need just kõige luksimad...see toorjuustu-Domino küpsiste maitse ei olnud just kõige maitsvam, kuigi Domino küpsised eraldi vägagi maitsevad..varem tehtud trühvlid vaid shokolaadist ja erinevate lisanditega sellesse, nt brändiga, on palju enam maitsenud. Õnneks shokolaadi kate ja erinevate kaunistuste (mandlilaastud, kookoshelbed) maitsed nn päästsid trühvlid!

Margit
postitatud 20.12.2010 14:50

Kas keegi oskab öelda, palju umbes trühvleid sellise koguse juures saab?

K
postitatud 30.12.2010 14:10

Just tegin täpselt retseptis antud koguse järgi ja mul tuli 22 trühvlikest. Eks see oleneb muidugi trühvlite suurusest kah, aga umbes 20ga võib vist arvestada. :)

Merit
postitatud 01.01.2011 19:02

Mina pean ka tunnistama, et mulle maitsevad Domino küpsised eraldi oluliselt rohkem kui need trühvlid. Otseselt halvad ei olnud, aga kahjuks ka ei vaimustanud millegagi. Olen saanud oluliselt maitsvamaid trühvleid. Võibolla piparmündi maitselise Dominoga tuleksid etemad...

Mufalda
postitatud 22.01.2011 18:44

Tegin jõuludeks nii endale kui ka kinkimiseks ja need läksid nagu soojad saiad :D Ülimaitsvad minu ja mu mehe meelest ning väga lihtsad teha ka.

kir
postitatud 23.02.2011 17:23

sooviksin neid trühvleid sünnipäevaks teha, ja mõte oleks nad kasta valge sokolaadi sisse? on see hea mõte? tahenevad nad ikka ja kas jäävad ka ilusad? on keegi proovinud?

marasafin
postitatud 22.06.2011 14:15

Uskumatult head trühvlid! Väga mõnus õhtupoolik sai veedetud neid köögis valmistades, kuid üksi tehes oleks vist hirmus kaua aega läinud. Osad tegime Fazeri tumeda küpsetamisšokolaadiga ja osad valgega. Lisaks sellele lisasime mõndadele väikeseid pähklitükke (vist oli maapähkel). Soovitan soojalt! Ilusasse paberisse pannes saab neist väga meeldiva kingituse.

ninnu
postitatud 12.09.2011 01:07

eriti head on kui veel maapähekl keskesle panna :)

Heli
postitatud 02.01.2012 10:42

Minul tulid millegipärast suht plönnid ja ei ole eriti vaimustunud. Tegin täpselt retsepti järgi. Tõenäoliselt tuleks küpsiseid rohkem panna ja osa purustatud küpsiseid segaksin hiljem massi hulka, et poleks nii plönnid.

Trinsu
postitatud 04.02.2012 18:30

Väga maitavad ja palju lihtsam teha kui tundus. Kindlasti teen veelgi :)

Mina
postitatud 16.02.2012 10:59

Katsetasin uuesti, seekord tampisin küpsised pudrunuiaga katki ja segasin toorjuustu lusikaga juurde. Tulid väga head, mitte sellised seebised plönnid nagu köögikombainiga tehes.

miu
postitatud 07.09.2012 12:13

Tegin Domino ja teise laari Mesikäpa DOP tumedate vaniljetäidisega küpsistega. Mesikäpa omadega tuli palju parem! Peale kohviveskis purustatud piparmündikommi. Super!

Mesikäpp
postitatud 04.12.2012 18:55

See on nüüd juba teada tuntud tõde, et DOMINO küppar ei kõlba kuhugi, kodumaine DOPS lööb laineid. Terve suguvõsa ja sõpruskond on dopsisõltuvuses...ja dopsitrühvel mmmmmm

Dops
postitatud 17.12.2012 13:25

See kodumaine DOPS valmistatakse Rootsis, info ka pakendil.

Raili K @ FB 15.12.2012
postitatud 01.01.2013 14:44

Aga mina juba tegin eile selliseid ja täna pakun meie pisikese tirtsu 2 aastasel sünnal. Pallidesse panin joogikörred tikkudeks ja siis shokolaadi sisse-jääb pind tasasem. Need on nagu pehmed pulgakommid.

Kati
postitatud 11.04.2013 17:03

Superhead !!! Lisaks/kaunistuseks purustasin piparmündimaitselisi karamellkompvekke ja veeretasin tühvleid saadud purus - odav, lihtne ja ülimaitsev lisand ning parim kooslus (shokolaad-piparmünt)

Tiina
postitatud 19.12.2013 23:04

Tegin seekord Marianne küpsistega, peale raputasin Marianne kommi puru. Mõnusa kerge piparmündimaitsega tulid.

M.
postitatud 27.09.2014 15:03

Tegin täna selle retsepti järgi esimest korda trühvleid ja tulid väga maitsvad. Natukene keeruline oli ainult sokolaadiga katmine. Alguses panin trühvli hambatiku otsa ja kastsin sokolaadi sisse, aga kui mõned olin nii ära teinud, siis vaatasin, et sedasi tehes mul sokolaadist küll välja ei tule. Edasi tegin nii, et panin kommi hambatiku otsa ja silikoonpintsliga pintseldasin sokolaadiga üle. See tulemus ei jäänud nii ilus, aga vähemalt tulin sokolaadiga napilt-napilt välja. Mina sain vist 27 trühvlit. Kes on kogenum trühvlitegija, võiks jagada õpetusi, kuidas see sokolaad ilusti sinna ümber saada :)

Nott
postitatud 19.10.2014 18:26

Tegin oreo küpparite, philadelphia toorjuustu ja ritter sport piimashoksiga, pakkusin seda oma internatsionaalsetele külalistele, kes mõnust mõmisedes ristisid trühvlite nime orgasm on your tongueks. Vist ei pea rohkem midagi kommenteerima :)

Kaare
postitatud 27.11.2016 19:49

Mulle meeldivad toasoojalt kõige rohkem! Mõnusad pehmed.

Maie Loorits
postitatud 18.02.2018 21:21

Tahtsin just küsida, kust talvel rukkililli saab, aga retsepti lõpus soovitus olemas!

Loola
postitatud 25.06.2018 12:17

Väga hea! Me kasutasime tumeda šokolaadi asemel piimašokolaadi.