Hapukoore pannacotta suvemarjadega

Veidi kodusem versioon sellest kuulsast Itaalia desserdist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl 35% rõõska koort

1 dl suhkrut

1 vanillikauna või vanillisuhkrut

4 dl hapukoort

2 tl želatiini

Kaunistuseks:

300 g maasikaid

ja vaarikaid

1 laimi riivitud koor

Valmistamine

Lõika vanillikaun pooleks. Pane koos rõõsa koore ja suhkruga potti ning kuumuta keemiseni. Jahuta, eemalda vanillikaun. (Kui kasutad vanillisuhkrut, siis lisa see hiljem koos hapukoorega).

Leota želatiini 0,5 dl vees ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades. Jahuta veidi.

Kui rõõsk koor on jahtunud, siis klopi vispli abil juurde hapukoor (ja vanillsuhkur), siis nirista juurde jahtunud želatiin.

Vala segu 6 portsjonvormi sisse ja pane paariks tunniks külma tarretuma.

Vahetult enne serveerimist kaunista marjade ning riivitud laimikoorega.

Loe veel:

Retsept on pärit Selveri retseptilehelt. Foto: Kaare Sova, stilistika: Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 14.05.2008 16:27

marjade asemel kasutasin jääkapist võetud mustikaid. ma ei tea kas viga oli minus a jäi selline pudingi taoline, a maitse oli hea ja eriti hästi sobisid juurde marjad.

Frieda
postitatud 24.06.2008 18:03

Tegin seda esimest korda elus ja olin pisut üllatunud, et see nii hästi maitses.

külaline
postitatud 05.12.2012 12:32

mina kiidan ka, maitse oli väga hõrk, meie pere eelistab vaarikatoorhoidisega seda süüa

Hexy
postitatud 24.02.2016 12:35

See on meie pere lemmik panna cotta! Laps ütles, et see on sama hea nagu jäätis ;)

Kaare
postitatud 05.06.2019 16:25

Ülimaitsev!!!

Martiina
postitatud 12.06.2019 15:40

Oi, kui maitsev! Lihtne valmistada ja nii hõrk tulemus!