Fooliumis küpsetatud latikas või koha

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega koha või latikas

1 suur sibul

1 suur punane paprika

1 sidrun

soola ja musta pipart või sidrunipipart

kuiva valget veini

võid

Valmistamine

Puhasta kala, hõõru nii seest kui väljast soola ja teiste maitseainetega. Pritsi peale sidrunimahla.
Lõika sibul ja seemnetest puhastatud paprika suuremateks tükkideks. Viiluta sidrun. Täida kala sibula- ja paprikatükkidega, sulge kõhuõõs puutikkudega.
Määri paras tükk fooliumi võiga, pane sellele kala, peale sidruniviilud ja võitükid. Keera fooliumi servad üles ning vala kala veiniga üle. Nüüd paki kala veel ühe fooliumikihi sisse, nii et vedelik välja ei pääseks.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

NB! Võib ka grillida.

Retsept ilmus ajalehes Maaleht (Kalamehe saagist lauale). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

jaak
postitatud 03.02.2007 14:59

proovime, eks õhtul selgub kas ja kuda õnnestus

a
postitatud 22.08.2014 21:12

Ja kuidas maitses?

:)
postitatud 24.09.2014 14:21

Hea küsimus, 7 aastat hiljem ?

oll
postitatud 24.12.2015 16:51

Ma proovin sama täna teha.

Ekspert
postitatud 16.01.2022 16:42

Meil ka just läheb ahju.