Hea eesti maksakaste

Maksakaste klassikalisel Eesti moel. Serveeri prae- või keedukartulite ja viilutatud hapukurgiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g veisemaksa

3 sl nisujahu

2-3 sl õli

1 hakitud sibul

3-4 dl vett

100 g hapukoort

soola ja musta pipart

värsket tilli või rohelist sibulat või murulauku

Valmistamine

Lõika maks väiksemateks tükkideks (nt 1x4 cm kangideks) ning veereta neid soola ja pipraga maitsestatud jahus.

Kuumuta pannil õli, lisa jahus veeretatud maksatükid ning prae need kiiresti kergelt läbi. Lisa hakitud sibul ja prae veel veidi. Lisa allesjäänud jahu, lisa vesi ja kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. 

Lisa vähehaaval ja pidevalt segades hapukoor ning hauta vaevalt keevana veel 5 minutit. Maitsesta kaste soola-pipraga parajaks, soovi korral puista peale hakitud maitserohelist.

Kõrvale sobivad keedetud kartulid ja hapukurk.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Helga
postitatud 10.12.2006 12:55

Hea retsept maksakastme valmistamiseks,kui selle tegemisest pole õrna aimugi !

marit
postitatud 22.11.2008 16:40

igati mõnus argipäeva roog, kiire, lihtne, maitsev, soovitan!

Hexy
postitatud 02.12.2008 15:25

esimest korda elus tegin sellist rooga, aga oli väga väga hea. kindlasti pistan selle retsepti oma kokaraamatu vahele.

Anu
postitatud 30.09.2009 15:25

kaste nagu kaste olema peab, mõnusate maksatükikestega.

Dee
postitatud 07.03.2012 22:12

Maksakaste on meie perele alati meeldinud. Hapukurgiviilud on meil kohustuslik lisand.

Mirjam
postitatud 19.06.2012 19:43

Väga maitsev. Mul oli kapis maitsestamata jogurtit piparmündiga. Lisasin ka selle. Tuli huvitav maitse.

renks
postitatud 06.07.2014 18:26

Mina lisan törtsu kanget sinepit hulka, teeb kastmele mõnusa maitse juurde.

Hexy
postitatud 04.09.2015 18:47

Tegin kastet, sõime koos keedukartuli ja ubadega. Maitsev oli, isegi laps sõi(mitte küll maksatükke, aga kastet siiski).

Kalmer
postitatud 22.10.2015 12:33

Veel parem saab,kui vee asemel lisada kerge veiseliha puljong(kuubikust)ja sibulale lisaks 1 küüslauguküüs.Proovige,keele viib alla,head isu!

Diana
postitatud 22.01.2016 01:45

Mina panen hapukurgi tükid ka kastme sisse ja veidike porgandit ka. Tuleb ülihea.

Marjukas
postitatud 27.03.2017 18:35

Kiire ja maitsev. Kasutasin põrsa maksa ning hapukoore asemel 15% vedelat toidukoort.

Merle
postitatud 02.08.2017 18:16

Teen alati nii ja iga kord saab super maksakaste! Kõige mõnusam maks, mida olen vaid Prismast saanud, on noorveise maksastrogonov. Jääb see lõikamise-mässamine ja köögimäärimine ära ja tulemus on pehme ja hõrk.

Kelly
postitatud 08.08.2017 17:48

Nüüdsest minu lemmik! Väga hea tuli :)

Ilse
postitatud 14.08.2017 14:57

Maitsev klassika. Mina kasutasin Smetanat, see kannatab natuke paremini kuumutamist.

Kadri
postitatud 07.12.2019 21:19

Kas vesi peab olema külm või kuum, kui ma selle praetud maksale lisan?

Pille
postitatud 08.12.2019 15:00

Kadri, kuum on parem, aga külmaga õnnestub ka :)

Markkus
postitatud 09.01.2020 18:45

Amm nüüd tean miks kokkamine tuleks naiste teha jätta

Janelle Kink
postitatud 04.04.2022 19:47

Serveerisin kapsa-porgandi toorsalati ning kartulitega.

Reelika
postitatud 21.08.2022 19:38

Toeline vanakooli maksakaste! Aitäh

Geili Lepiste
postitatud 31.12.2022 12:07

Täna siis midagi mis kapis olemas. Tatar ja maksakaste.