Valge šokolaadi ja laimiga toorjuustukook

Küpsetamata toorjuustukook küpsisepõhja ja valge šokolaadi ning laimiga. Magus, aga samas mõnusalt hapukas.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

180 g Digestive-küpsiseid

80 g sulatatud võid

Kate:

450 g maitsestamata toorjuustu

200-300 g valget šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 suurt laimi

Valmistamine

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Purusta küpsised köögikombainis pulbriks või tambi kausis pudrunuiaga peeneks. Lisa sulavõi ja sega veel natuke. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru selle põhjale.

Vahusta rõõsk koor tavalise ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Klopi toasoe toorjuust laimimahla ja riivitud laimikoorega ühtlaseks.

Sulata šokolaad vesivannil, lase hetk jahtuda ja lisa toorjuustule. Sega ühtlaseks. Lisa ettevaatlikult ka vahukoor ja sega ettevaatlikult, aga hoolega kõik ühtlaseks. Vala segu põhjale ning aseta külmikusse tahenema. Lase koogil külmkapis seista minimaalselt 4-5 tundi, aga soovitavalt üleöö.

Serveeri külmkapikülmana ja ära lase koogil pikalt toasoojas seista.

Retsept on mugandatud Elise toidublogist.

LISA KOMMENTAAR

Kiisumiisu
postitatud 26.10.2010 07:58

väga maitsev ja hõrk kook. laim annab hapukust, nii et sobib ka neile, kes väga suured magusasõbrad ei ole.

Inbetween
postitatud 25.02.2011 12:30

Minu lemmikkook. Laim ja toorjuust on suhteliselt kallid, seega harva saab, aga seda parem on. Mehele ei maitse, tema fännab rohkem küpsetatud kohupiimakooke.

Kägu
postitatud 25.02.2011 12:30

Mina olen teinud. Hää on. :) No maitsed on tõesti kõigil erinevad - näiteks mul mees sööb selliseid kooke kahe suupoolega, aga ta sõber ütles kooki proovides, et vabandage väga, aga kook peab ikka magus olema. :D Grillipeol kadus see kook küll 6 inimese poolt väga ruttu kõhtudesse ja kiideti kah, aga ma ei tea, äkki ütlesin liiga karmi häälega, et davai, hakake kooki kühveldama, suvi on, kook sulab ja üleüldse... :D:D

Tuule
postitatud 06.03.2011 16:37

Väga hea kook. Pealmine täidis on mõnusalt kreemine. Külalised kiitsid :)

pätukas
postitatud 26.04.2012 19:08

Väga hea tuli, shokolaadi panin 200g ja laimist sain mahlapressi abiga kätte päris palju mahla, niiet kook tuli just täpselt selline hapukas nagu meie perele meeldib. 100g shokolaadi lisaks oleks koogi liiga magusaks teinud ma arvan. ja põhjaks kasutasin seekord Digestive küpsiste asemel kaeraküpsiseid, väga hea põhi tuli.

misst
postitatud 18.11.2012 00:45

Väga maitsev! Lisasin 200 grammi valget šokolaadi ja maitse sai täpselt paras - mõnusalt hapukas ja mitte liigselt magus. Veel mainiksin tekstuuri, mis on väga mõnus ja pilviselt pehme ning kohev.

TL
postitatud 23.12.2012 15:03

Kas on vaja lihtsalt külmkappi panna või sügavkülma – retsept on kaheti mõistetav ? Aitäh!

Pille
postitatud 04.09.2015 15:44

Tavalisse külmkappi ikka!

Merit
postitatud 05.08.2018 17:28

Retsepti päises seisab: valmistusviis - sügavkülmutamine. Natuke ikka on segadusttekitav...:)

küsimus
postitatud 12.03.2013 22:22

Lihtsalt pean mainima, kuna näen seda nii paljudes retseptides. Toiduainete nimekirjas on kirjas ainult rõõsk koor, aga valmistamisel läheb vaja ka vahukoort. või saan ma valesti aru?

Maarja
postitatud 04.09.2015 15:44

35% rõõsk koor ongi vahukoor.

Kadri
postitatud 21.11.2013 22:42

Mul tekkis ka küsimus seoses vahukoorega - kas ma pean eelnevalt rõõsakoore vahustama või võin lihtsalt segada ?

Kadri
postitatud 09.11.2017 16:24

Vabandust! Ma justkui oleks enne mingir muud retsepti lugenud - oh, nutiaju :)

Pille
postitatud 22.11.2013 13:15

Kadri, tekstis on ju kenasti kirjas: Vahusta rõõsk koor tavalise ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. 35% rõõsk koor on nn vahukoor, 10% rõõsk koor on nn kohvikoor.

Kalle
postitatud 10.05.2015 10:33

Mingi leem jooksis vormist külmikusse ja asi tundus juba kahtlane. Kook ei vajunud küll laiali, aga oli hästi pehme. Maitse oli soolane/kibe pigem.

liisu
postitatud 22.07.2015 09:55

No 26 cm vorm jääb küll liiga suureks... umbes pool vormi saab täis, õnneks taipasin põhja topelt teha ja nüüd poodi uue sisu järgi..

13 AASTANE PAGAR
postitatud 17.12.2015 19:26

Eriti hõrk tuleb siis kui sõelud toorjuustu ja vahukoore kreemi ära - siis segad uuesti ja sõelud valge sokolaadi ka veel ära... mmm küll tuli hea :)

N29
postitatud 22.07.2016 22:30

Selles koogis kohtuvad magus, hapu ja rammus. Väga hää! Mina tegin veel uudsuse mõttes grenadillikatte peale - meeldis nii meestele kui naistele!

Mari
postitatud 15.02.2018 10:03

Hmmm.. kas siia mandlilaastud sobiks peale...?

Pille
postitatud 16.02.2018 19:58

Mari, kergelt röstitud mandlilaastud sobivad ilmselt iga koogi peale :)

Hele
postitatud 17.03.2018 12:37

Tere kas seda kooki saaks teha ka gluteenivaba põhjaga.

Hele
postitatud 17.03.2018 12:38

Tere kas seda kooki saab teha ka gluteenivaba põhjaga.?

Pille
postitatud 19.03.2018 07:57

Aga palun, Hele, kasuta lihtsalt gluteenivabu küpsiseid. Meie pole gluteenivaba versiooni testinud, nii et pead kahjuks siiski ei anna.

probleemidega koogi kypsetaja
postitatud 30.03.2018 21:37

kas seal zelatiini ei peaks kasutama, kui proovisin sarnast kooki valgus kõik laiali, palun abi

Pille
postitatud 31.03.2018 12:22

Teoreetiliselt ei pea, sest toorjuust on ju tihke ja valge šokolaad hangub uuesti kõvaks. Kindlasti tuleb teha kõrge servaga vormis ja lasta enne serveerimist taheneda, samuti tõsta lauale alles enne serveerimist. Kas Sul ebaõnnestus täpselt see retsepti või mingi analoogne, aga siiski teistsugune?

Kersti
postitatud 30.11.2018 17:13

Tegin esimest korda ja õnnestus sada prossa. Laimi asemel panin poole sidruni mahla aga mees ütles, et võib seda mahla julgemini panna, andvat mõnusat särtsu koogile. Igatahes olid külalised koogist vaimustuses ning kõik soovisid teist tükki..imehea!!!

Anton
postitatud 19.05.2020 12:13

Miks see toorjuust nii kibe on? See maitse kõigest üle ja nagu pahaks läinud piimatoodet sööks.

Reet
postitatud 06.01.2021 00:38

Huvitav, kui enne täidise peale valmist põhjale peotäis külmutatud vaarikaid puistata, kas see segaks kuidagi koogi tardumist.. Mõtlen, kas julgen proovida.