Peekoni-juustu südamed

Tore idee sõbrapäevaks või muidu armsaks sündmuseks.

Kogus
8 tükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g pärmi-lehttainast

õhukesi peekoniviile või Parma sinki

õhukesi juustuviile

määrimiseks muna

peale puistamiseks seesamiseemneid

Valmistamine

Rulli lehttainaplaadid veidi õhemaks, jälgi et need tuleksid ühesuurused. Lao ühele osale tainast õhukesed singi- ja juustuviilud. Tõsta peale teine tainatükk ning rulli kergelt üle.

Lõika terava noaga peenikesteks ribadeks, keera ribad keerdu ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Moodusta tainaribadest südamed (vt fotolt).

Kinnita otsad hambatikkudega. Määri südamed pealt lahtiklopitud munaga ning puista üle seesamiseemnetega.

Küpseta 200-kraadises ahjus u 15 minutit.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildid tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.  (5818)

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 07.02.2017 10:53

Kui juustuviilud on paksud, siis tasuks mõelda riivitud juustu peale. Hiljem parem ribasid keerutada!

Margus
postitatud 16.02.2019 17:45

Hakkitud singi ja riivjuustuga tulid superhead. Aitäh, Kaare!

Katrin Kiumiu
postitatud 14.02.2020 09:52

Ainuke asi, mis puudus olid seesamiseemned. Nii, et riputasin üle punega (oregano) ja see andis mõnusa maitse.

Liina Raitma
postitatud 14.02.2020 16:14

Tegin sõbrapäevaks:

Galina Elmik
postitatud 15.02.2020 20:52

Väga nunnukad :)