Korea grill-liha

Veidi moodsam versioon klassikalisest Korea roast. Roas kohtuvad krõmpsuv salat, kleepjas riis, suitsune-vürtsikas liha.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg veise ribiplaat (short rib rack e. Jacob’s ladder)

Marinaad:

3 purustatud küüslauguküünt

3.5 sl tumedat pruuni suhkrut

4 sl sojakastet

2.5 sl röstitud seesami õli

1.5 sl taimeõli

1 sl riivitud värsket ingverit

Ssam jang kaste:

1 peenelt hakitud talisibul

1 purustatud küüslauguküüs

4.5 sl doenjang korea sojaoapastat

3 sl röstitud seesamiseemneid

2 sl fermenteeritud gochujang-tšillipastat

2 sl mirinit ehk magusat riisiveini

1 tl röstitud seesami õli

Serveerimiseks:

kleepjat Tai riisi

Gem-salatit

Valmistamine

Lõika ribiplaat ribideks. Sega kausis kõik marinaadiained omavahel, siis lisa ribid ning masseeri korralikult marinaadiga kokku. Kata kauss kinni ja pane vähemalt 2 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, jahedasse maitsestuma. 

Kuumuta ahi 150°C. Vooderda ahjupann kahekordse fooliumikihiga, pintselda kergelt õliga ja aseta ribid peale. Tõsta foolium üle liha kokku ning suru otsad kinni, nii et ribid oleksid fooliumikoti sees. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 3 tundi, kuni ribid on pehmed ja luu küljest kergesti lahti tulevad. 

Ssam jang kastme jaoks sega kõik kastmeained omavahel. 

Kuumuta barbeque-ahi tuliseks. Kui ribid on pehmed, siis võta need fooliumi seest välja ja pane 15-20 minutiks barbeque-ahju. Pööra neid selle aja jooksul kord ringi. Ribid on valmis, kui need on kleepjad ja suitsumaitselised. Rebi liha ribadeks. 

Serveeri keedetud riisi, väikeste salatilehtedega ja ssam jang kastmega. Söömiseks pane salatilehele veidi riisi, sorts kastet ja tükk veiseribiliha. 

Retsept siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR