Kiluküpsised

Väikesed lehttainapirukad on väga mõnusad ampsud Västerbottensost® juustu ja vürtsikilu või anšoovisega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g (pärmi-)lehttainast

150 g Västerbottensost® juustu

100 g Kipperi anšooviseid või vürtsikilufileesid

Valmistamine

Rulli lehttainas veidi õhemaks ristkülikuks. Laota riivitud juust umbes 2/3 ristkülikule. Siis pööra juustuta kolmandik keskele ja teiselt poolt üks juustuga kaetud pool peale. Rulli saadud ristkülik uuesti õhemaks - nüüd on sul kaks kihti juustu ja kolm kihti tainast :)

Puista tainaplaadile peenelt hakitud vürtsikilu või Skandinaavia stiilis "anšooviseid". Jaota tainas mõtteliselt pikuti pooleks ning "rulli" mõlemalt poolt tainas keskjooneni kokku. Lõika 5 mm viiludeks, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile külili. 

Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pirukad on kuldsed ja krõbedad. Lase veidi jahtuda ja serveeri. 

LOE VEEL:

LISA KOMMENTAAR