Praetud ahvena- või haugimari

Praetud ahvena- või haugimari maitseb eriti hästi rukkileival, ent ka näiteks koos hapukoore ja keedetud kartulitega.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

värsket haugi- või ahvenamarja

soola ja musta pipart

praadimiseks õli või võid

hakitud (punast) sibulat

soovi korral tilli

Valmistamine

Eemalda vajadusel haugi- või ahvenamarjalt kiled.

Kuumuta pannil õli. Lisa mari ja prae kiirelt segades, kuni mari enam roosakas pole. Maitsesta praetud kalamari soola-pipraga ning lase jahtuda.

Siis sega hulka peenelt hakitud sibul ja till.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral võid sibula ka koos haugi- või ahvenamarjaga läbi praadida. Selleks lisa pannile esmalt hakitud sibul ja prae kergelt klaasjaks. Siis lisa kalamari ja jätka praadimist. 
  • Laktoosi- ja kaseiinivaba ja Paleo versiooni eelista praadimisel õli.
  • Valik ahvenamarjaga retsepte Nami-Namis.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 03.03.2017 14:59

Minu lemmikviis haugimarja nautimiseks!! Eriti veel kui on tegu mageveekalaga, sest neil on tihti parasiite.</br> Parasiidiohu vähendamiseks võib jõehaugi marja paar ööpäeva sügavkülmas hoida. Merehaugi marja soolan. </br>Kilde eemaldamiseks kasutasin varem kahvliga segamist, aga ka vispel töötab hästi.

Raivo Prohhorov
postitatud 27.04.2017 22:23

Ma küll ei ole õige inimene seadma kahtluse alla Teie kulinaarseid oskusi ja teadmisi, Pille, aga inimesele, kes praadimisega haugimarja pilastab, annaks hea meelega puulusikaga mööda näppe. Ja kui aus olla, siis pole ka ahvenamarja praadimisel vaja mingit kelmet eemaldada. Ahvenamari paunakestena 15ks minutiks heledasse sojakastmesse likku ja otse pannile. </br> Lihtsaid asju pole vaja muuta keeruliseks!