1 väike punane sibul
1 suur küüslauguküüs
1 väike punane tšillikaun
1 sl valge veini või riisiäädikat
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
1 suur arbuusisektor
1 küps avokaado
peotäis hakitud koriandrilehti
300 g keedetud ja kooritud hiidkrevette
Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need ja nõruta korralikult. Soolvees krevetid tuleb korralikut nõrutada.
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel hästi õhukesteks viiludeks. Lõika tšilli pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki tšilli peeneks. Haki küüslauk või lõika õhukesteks viiludeks.
Sega parajalt suures kausis sibul, küüslauk, tšilli, laimimahl, äädikas, suhkur ja veidi soola-pipart. Lase 10 minutit maitsestuda.
Lisa kuubikuteks lõigatud arbuus ja avokaado, hakitud koriander ning krevetid. Sega kergelt läbi ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Ilse.
Aroomis lilled, troopilised viljad, vürtsid. Heas tasakaalus, värske, kergesti joodav.
Tootja: Bernard-MassardMeie pere jaoks suurepärane yllatus, arbuus salatis. Aitäh, hea retsepti eest!:)
Kui soovitatakse melonit ja arbuusi süüa tund enne või peale söömist, siis kas niisugune kooslus on meie tervisele kasulik? Kõik on küll vägagi maitsvad.
Päris maitsev salat!
Arbuusi-avokaado-krevetisalat
Üks paljukiidetud salat BBC Good Food'ist, veidi mugandatud kujul.
Arbuusisalatid on parimad kohe pärast valmistamist. Seistes muutub arbuus vesiseks.
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!