Toredad kurgivõileivad

Jõuluperioodi sobivad tikuvõileivad "kurgikuusekesega" :)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

leiba

meelepärast toorjuustu

pikka kurki

juustu

Valmistamine

Lõika leib ruudukesteks (või tee pisikese piparkoogivormiga ringikesed), määri neile toorjuustu*.

Lõika koormisnoa abil kurgist pikad viilud (koos koorega!) ja juustust pisikesed ringikesed/tähekesed (u 0,7 cm läbimõõdus).

Võta suupistetikk ja torka selle otsa kurgiviil, viimast laineliselt painutades, et moodustuks kuusepuu kuju (voldi kurgiviil allpool suuremate vahedega tagasi ning tipu poole jõudes järjest sagedamini). Torka juustupallike kuuse tippu, et kurki paigal hoida.

Pista "kuusepuu" toorjuustuga kaetud leivaviilukese sisse ning aseta valmis suupiste vaagnale

* Proovi nt Saare uusi toorjuustusid - valikus on toorjuust, toorjuust röstsibulaga ning toorjuust karulauguga. 

Idee, teostus ja foto: Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Silja Laht
postitatud 18.12.2015 17:42

Lihtne ja lööv. Väga lahe idee!

Reesi Cooper
postitatud 18.12.2015 17:51

Võileivad värske kurgiga on olnud alati mu lemmikud..

Viivi Vaher
postitatud 18.12.2015 18:17

Jube vahvad "kuused"!

Heli Takis
postitatud 19.12.2015 00:15

Nii meeleolukad ja toredad!

Marika Laanekivi
postitatud 04.12.2016 20:36

Peaks proovima teha :)

Emma Rch
postitatud 06.12.2016 09:40

This is so cute!