Hakklihaga ühepajatoit

Jaheda ilma õhtusöök köögiviljade, baked beans oakonservi ning veisehakklihaga. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

4 väikest sibulat

4 porgandit

8 kartulit

450 g väherasvast veisehakkliha

1 l lihapuljongit

tubli sörts Worcesteri kastet

400 g purk 'baked beans' konservi ehk valgeid ube tomatikastmes

peotäis hakitud siledahelist peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

Saaremaa 20% hapukoort

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti neljaks. Koori porgandid ja kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks. 

Kuumuta suures potis õli, lisa hakkliha ja prae kiiresti läbi. Kui hakkliha on kergelt pruunistunud, siis lisa sibul, porgand ja kartul, sega läbi. Lisa kuum lihapuljong*. Kuumuta keemiseni, siis kata osaliselt kaanega. Lase umebs 20-25 minutit podiseda, kuni köögiviljad on pehmed. 

Maitsesta Worcesteri kastmega, siis sega juurde oakonserv ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga, puista peale hakitud peterselli ja serveeri. 

* Võid kasutada ka vett ja puljongikuubikuid või -ekstrakti. 

 

Inspiratsioon: BBC Good Food (November 2006)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.10.2013 22:18

Meeldis meie peres kõikidele, lapsed (4 a, 2 a, 11 k) sõid kohe mitu portsu. Soovitan soojalt!!

Marit
postitatud 03.11.2013 12:07

Hästi maitses ja toitev roog, läheb kindlasti kordamisele!

Merle
postitatud 27.11.2013 20:49

Väga mõnus roog!

Kristjan
postitatud 09.03.2014 15:51

Väga maitsev oli!

Marek
postitatud 30.07.2014 07:22

Lihtsad komponendid, aga välja tuleb maitsev roog. Tänan!