Ameerika toorjuustukook

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

20 Digestive-küpsist

2 sl suhkrut

0.5 tl ingveripulbrit

4 sl sulatatud margariini

Täidis:

500 g Philadelphia toorjuustu

2.5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 sidrun

4 muna

Valmistamine

Murenda küpsised puruks, maitsesta suhkru ja ingveriga. Lisa sulatatud margariin.  Suru küpsisesegu Ø 28 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.

Sega toorjuustu hulka suhkur, vanillsuhkur ja sidruni mahl ja riivitud koor. Lisa ükshaaval segades munad. Kalla juustutäidis vormi küpsisepuru peale.

Küpseta kooki 175kraadises ahjus umbes 30-35 minutit.

Tõsta kook külmikusse jahtuma.

Kaunista valmis kook vaarikate ja mustikate ning sidrunmelissi lehtedega.

Retsept on pärit kogumikust "Kiiresti ja Maitsvalt retseptikaardid" (Magustoidud, kaart 81, Ameerika juustukook). Pildi tegi TUULI.

LISA KOMMENTAAR

Liisu
postitatud 28.01.2005 16:01

ee...ei saa ju kuuma kooki külmkappi panna:P Aga muidu mul tuttav tegi seda kooki..lõpp hea on:) :) Nämmi:)

Kristiina
postitatud 09.02.2007 15:46

Kui kook on ahjus, ei ole soovitatav vahepeal ahjuust lahti teha. Kui on vajaliku aja ahjus ära olnud, siis peaks ta ajus seisma kuni jahtub. Kuskilt lugesin, et temperatuur tuleb siis maha keerata, kui kook on äärtest hästi kergelt kollane, et kui ta seal ahjus seisab, siis küpseb edasi seest. Endal on läinud liiga pruuniks pealt küll kuigi maitset ta ei muuda. Osa toorjuustust võib asendada nt ka hapukoorega. Ja kui suruda küpsisesegu põhja, siis tuleks teda tugevasti vajutada kas klaasi põhja või suure lusikaga, muidu pärast mureneb laiali. Aga superhea on kook küll.

...
postitatud 09.02.2007 15:48

.. aa ja toorjuustu peab eelnevalt nn vahustama ja siis koguaeg edasi vahustada, munad lisada ükshaaval, et oleks kohev.

Enely
postitatud 06.10.2010 22:47

Meie perele see kook väga maitses. Tegin küll nipet-näpet muudatusi: suhkrut panin natsa vähem, sidrunit ka natsa vähem ja kuna ei suutnud ingverimaitset (kasutasin jahvatatud ingverit) tuvastada siis arvan et järgmine kord jätan üldse välja või panen rohkem:).

Enely
postitatud 06.10.2010 22:47

Ja vaarikamoos on küll täpiks i peal:)

Kai
postitatud 10.03.2013 12:41

Olen mitu korda teinud seda - väga lihtne ja väga hea! Ingverit panen ka pisut rohkem ning sidruni võtan nii suure, kui saan. Aga eks see maitse asi :) Soovitan!