Suitsukala-kartulivorm

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartulit

25 g võid

25 g nisujahu

3 dl piima

150 g hapukoort

1 väike spargelkapsas

350 g suitsukala -

nt suitsutatud turska

100 g riivitud juustu

Cayenne'i pipart

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori ja viiluta kartulid, keeda neid soolaga maitsestatud vees 10 minutit.
Kuumuta kastrulis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Tõsta pliidilt ja sega vähehaaval hulka piim.

Tõsta pott pliidile tagasi ja jätka segamist, kuni kaste pakseneb. Klopi juurde hapukoor. Lisa spargelkapsaõisikud ja kuumuta veel 5 minutit.

Lisa suitsukalatükid ja kuumuta paar minutit. Lisa pool riivitud juustust, maitsesta soola, pipra ja Cayenne'iga.
Tõsta spargelkapsa-kalasegu ahjuvormi, kata kartuliviiludega. Peale puista ülejäänud riivitud juust.

Küpseta umbes 5 minutit 250-kraadises ahjus, kuni vormiroog on pealt ilus kuldne.

Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri 10/1999, pildi tegi UDUVIHM.

LISA KOMMENTAAR

K
postitatud 09.07.2009 15:21

Väga nämma toit. Spargelkapsa puudumisel kasutasin lillkapsast ja sobis väga hästi.

signep
postitatud 01.10.2009 19:13

väga hea ja mõnus vorm. Tegin ka lillkapsaga. Soovitan keeta lillkapsas enne läbi. muidu jääb natuke liiga krõmps.

Uduvihm
postitatud 06.02.2012 17:42

Mõnus kalane kraam. Mulle meeldis, et kapsas jäi kergelt krõmpsuma.