Anta koogiruudud

Šoti autori Sue Lawrence'i raamatust mugandatud koogiretsept. Lihtne, ent hirmmagus - aga õnneks saab koogi lõigata hästi väikesteks tükkideks :) Analoogne kook on tuntud ka "Magic bars" nime all.  Valmista kook kindlasti serveerimisele eelneval päeval, kuna see peab peale küpsetamist tahenema. 

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
u 24 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

140 g sulatatud võid

350 g Digestive-küpsiseid

300 g magusat kondenspiima

200 g kvaliteetset piimašokolaadi

100 g kookoshelbeid (nt Germund)

Valmistamine

Vooderda ca 25x35 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180 kraadini.  

Peenesta Digestive-küpsised köögikombainis hästi peeneks. Sega juurde sulatatud või.

Suru küpsisepurusegu koogivormi põhjale, patsuta korralikult kokku. Nirista peale kondenspiim. 

Haki šokolaad peeneks, puista ühtlase kihina koogile. Kõige peale puista kookoshelbed ning patsuta kergelt kokku. 

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni kookoshelbed on kuldkollased. 

Võta ahjust välja, lase täielikult jahtuda.

Retsept on mugandatud Sue Lawrence'i raamatust "A Cook's tour of Scotland: from Barra to Brora in 120 recipes". Sellist kooki serveeritakse Anta Pottery Café nimelises kohvikus Taini linnakese lähedal. 

LISA KOMMENTAAR

Kohvikas
postitatud 26.03.2013 14:22

Väga, väga, väga hea! Kindlasti teha seda siis, kui suurem seltskond tulekul, muidu on oht, et üksinda näkitsetakse see ära. Üks viga, mis koogi tegemisel tegin, oli või mittesulatamine. Mudisin Küpsisepuru ja või niisama kokku. Koogipõhi on väga pudine ja arvatavasti sellest.

Pille
postitatud 26.03.2013 14:46

Kohvikas, põhi pudises kindlasti justnimelt seepärast. Ma olen mõlemal korral või ära sulatanud ja peale küpsetamist koogil korralikult jahtuda lasknud - pole pudisenud midagi. Õigemini põhi pole pudisenud, kookoshelbed ikka kipuvad veidi plehku panema :)

aivu13
postitatud 07.04.2013 17:23

Kas teistel ei tekkinud probleemi, et kookoshelbed tahtsid juba esimese kümne minutiga kõrbema minna. Mul on muidugi üsnagi väike ahi ja küpsetasin kõige alumisel ahju riiulil. Ning kas oleks mõtekas teha alumise küpsetus programmiga või ülemise ja alumisega. Hetkel veel kooki maitsnud pole aga loodan, et vähesest ahjus olemisest hoolimata maitseb hästi.

Angel Popov
postitatud 30.08.2015 20:48

100% maitsev! braaavo!

Katariina
postitatud 19.03.2016 17:25

Kas kookoshelbed võiks asendada mandlilaastudega või need ei kannata sellist kuumutamist ettenähtud aja jooksul?

Pille
posted on 19.03.2016 21:15

Võid küll asendada, Katariina, lihtsalt maitseb veidi teisiti.

ats
postitatud 20.03.2016 08:35

Proovisin ka eile. Väga lihtne teha ja maitse ka hea rammus ja magus (Y) Küpsis tõmbab samas maha seda magusust. Koos hommikukohviga väga hea :)

Mul ei sulanud šokolaad täielikult ära, ilmselt jätsin liiga suured tükid, kauem ei saanud ahjus ka hoida kuna kookoshelbed juba olid kollakad/pruunid. Järgmine kord teen paremini :)