Hakkliha-oapada köögiviljadega

Tervislik hakkliharoog, millele on lisatud konservube, paprikat, suvikõrvitsat ja porrut või sibulat.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

400 g hakkliha (nt veisehakkliha või kodune hakkliha)

1 punane või oranž paprika

1 väiksem roheline või kollane suvikõrvits

1 porru või sibul

1 küüslauguküüs

400 g purk purustatud konservitud tomateid

400 g valgeid või punaseid konservube

1 dl vett

1.5 tl paprikapulbrit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Eeltööd: puhasta ja tükelda paprika ja suvikõrvits. Lõika porru pikuti pooleks, vajadusel loputa; lõika seejärel viiludeks (kasuta siin vaid porru valget ja helerohelist osa). Haki küüslauk.

Kuumuta suurel praepannil õli. Lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on kergelt pruunistunud. Lisa köögiviljad ja prae veel 5 minutit, sega aeg-ajalt. 

Maitsesta segu soola, pipra ja paprikapulbriga. Lisa purustatud tomatid ja oad ning vesi. Kuumuta keemiseni, siis kata pann kaanega ja hauta 10-15 minutit. 

Serveeri keedetud riisiga. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.04.2013 10:33

Väga mõnus ja rohkelt köögivilju sisaldav argiroog.

super
postitatud 17.06.2015 14:58

Lihtne, kiire ja maitsev. Kuid tehes suuremat kogust, peaks võtma poti, mite panni.

Sassakene
postitatud 06.10.2016 10:55

Lihtne teha ja tõeliselt maitsev! Ja tervislik!!

Kaare
postitatud 30.08.2017 18:09

Lapsed jäid täna nälga, aga täiskasvanud said kõhud täis :)</br> Maitsev roog! Lisasin ka natukene suhkrut tomati happesuse tasakaalustamiseks.

Terje
postitatud 11.03.2020 13:40

Väga hea, võib isegi süüa ilma riisi juurde serveerimata