Kartuli-seene-pommukarri

Kookospiimaga ja India vürtsidega vegetaarne hautis - lihtne ja maitsev. Roa maitset annab timmida vastavalt soovile erinevate karripastadega (mina kasutasin Marks & Spenceri tikka-karripastat).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

2 viilutatud sibulat

3-4 suuremat kartulit

1 pommu e. baklažaan

250 g väikeseid šampinjone

2-4 sl India karripastat

1 dl köögiviljapuljongit

4 dl kookospiima

hakitud värsket koriandrit

Serveerimiseks:

riisi

naan-leiba

Valmistamine

Kuumuta õli suurel pannil, lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Siis lisa kooritud ja tükeldatud kartul. Kata kaanega, siis kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni kartulitükid pehmenema hakkavad.
Lisa tükeldatud pommu ja puhastatud-poolitatud šampinjonid, maitsesta vähese soolaga ja kuumuta veel paar minutit.
Sega juurde karripasta, seejärel lisa puljong ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis hauta 10 minutit, kuni kartul on pehme.
Maitse - vajadusel lisa soola või veidi laimimahla (karripastad on ju väga erineva maitsega, nii et täpseid koguseid on raske anda).
Sega juurde hakitud koriander.

Serveeri keedetud riisi ja/või naan-leibadega.

Loe veel:


Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (May 2006, One-pot mushroom and potato curry).

LISA KOMMENTAAR

KatAnna
postitatud 14.01.2011 11:52

väga maitsev ja toitev roog. kasutasin punast karripastat ja maitsestamiseks kalakastes, rohelist sibulat ja ohtralt koriandrit. teen kindlasti veel mõne muu karripastaga.

zoozi
postitatud 16.01.2011 17:29

Päris hea oli :)

Kessu343
postitatud 18.01.2011 13:09

Mina lisasin paja sisse lisaks seentele ka sealiha kuubikuid ja ka kartuleid panin rohkem (eraldi riisi juurde ei serveerinud). Tulemus väga maitsev, suu jäi mõnusalt õhetama punasest karripastast

Hexy
postitatud 10.05.2011 23:29

Tundub, et ma ei ole karritoitude fänn. Jällegi ei olnud minu maitse.

kass
postitatud 19.09.2013 12:07

Väga maitsev! Kindlasti läheb kordamisele! :)

Pille
postitatud 07.04.2014 22:04

Tegin täna 1 sl Marks&Spenceri madras-pastaga, mis oli ikka väga terav ja kange. Järgmisel korral valin veidi mahedama karripasta jälle :D

Pille
postitatud 03.12.2019 10:33

Sel korral kasutasin maguskarulit tavalise kartuli asemel ja karripastat lisasin 2 sl (korma pasta, M&S).