TIIA KÕRGESAAR: Haapsalu pitsiga kaetud mustsõstra-piparmünditort

10/12/2017 | Pille

Haapsalu pitsiga kaetud mustsõstra-piparmünditort

Põhi:
50 g võid
30 g 70% kakaosisaldusega šokolaadi
100 g šokolaadiküpsist

Mustsõstrakiht:
5 g želatiini
25 g vett
200 g mustsõstart
50 g suhkrut

Täidis:
10 g želatiini
50 g vett
400 g vahukoort
400 g toorjuustu
50 g suhkrut
100 g valget šokolaadi
30 tk piparmündilehest ja 50 g suhkrust tehtud
piparmündipasta (või piparmündiõli)

Kate:
150 g 70% kakaosisaldusega šokolaadi
100 g vahukoort

Kaunistus:
valge šokolaad
suhkrupitsipulbrist tehtud pits

Valmistamine:
Purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad, lisa need purustatud küpsistele. Sega ühtlaseks massiks ja suru see tordivormi.
Pane želatiin külma veega paisuma. Püreesta mustsõstrad koos suhkruga. Sulata želatiin ja sega mustsõstrapüreega. Kalla segu kaussi ja pane külmkappi tarretuma.
Täidise jaoks pane želatiin külma veega paisuma. Vahusta toasoe toorjuust koos vahukoorega ja suhkruga. Sulata valge šokolaad ja želatiin ning lisa need vahukoore-toorjuustu segule. Jaga saadud toorjuustukreem pooleks. Ühele poolele lisa piparmündipasta (või piparmündiõli). Piparmündiga segu vala tordivormi, selle peale tõsta külmkapis tarretunud mustsõstrakiht. Seejärel vala ülejäänud toorjuustukreem mustsõstrakihi peale. Silu täidis vormis ühtlaselt siledaks. Pane külmkappi tarretuma vähemalt 4 tunniks, veel parem üleöö.
Katte jaoks kuumuta vahukoor keemiseni. Lase sel mõni minut jahtuda, seejärel kalla see tumeda šokolaadi tükkidele ja sega ühtlaseks massiks ning kata sellega tarretunud tort.
Kaunista tort valge šokolaadiga ja suhkrupitsiga.

164
LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid

Nimetu
postitatud 22.12.2017 19:37

Mahe, imelise pitsimustri ning mõnusa kodumaise mustsõstra ja kerge piparmündi nüansiga.

Nimetu
postitatud 23.12.2017 16:03

Nii ahvatlev, et paneb kohe suu vett jooksama! Ja pitsimuster on imeilus! Kiitus tegijale!