Haapsalu pitsiga kaetud mustsõstra-piparmünditort
Põhi: 50 g võid 30 g 70% kakaosisaldusega šokolaadi 100 g šokolaadiküpsist
Mustsõstrakiht: 5 g želatiini 25 g vett 200 g mustsõstart 50 g suhkrut
Täidis: 10 g želatiini 50 g vett 400 g vahukoort 400 g toorjuustu 50 g suhkrut 100 g valget šokolaadi 30 tk piparmündilehest ja 50 g suhkrust tehtud piparmündipasta (või piparmündiõli)
Kate: 150 g 70% kakaosisaldusega šokolaadi 100 g vahukoort
Kaunistus: valge šokolaad suhkrupitsipulbrist tehtud pits
Valmistamine: Purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad, lisa need purustatud küpsistele. Sega ühtlaseks massiks ja suru see tordivormi. Pane želatiin külma veega paisuma. Püreesta mustsõstrad koos suhkruga. Sulata želatiin ja sega mustsõstrapüreega. Kalla segu kaussi ja pane külmkappi tarretuma. Täidise jaoks pane želatiin külma veega paisuma. Vahusta toasoe toorjuust koos vahukoorega ja suhkruga. Sulata valge šokolaad ja želatiin ning lisa need vahukoore-toorjuustu segule. Jaga saadud toorjuustukreem pooleks. Ühele poolele lisa piparmündipasta (või piparmündiõli). Piparmündiga segu vala tordivormi, selle peale tõsta külmkapis tarretunud mustsõstrakiht. Seejärel vala ülejäänud toorjuustukreem mustsõstrakihi peale. Silu täidis vormis ühtlaselt siledaks. Pane külmkappi tarretuma vähemalt 4 tunniks, veel parem üleöö. Katte jaoks kuumuta vahukoor keemiseni. Lase sel mõni minut jahtuda, seejärel kalla see tumeda šokolaadi tükkidele ja sega ühtlaseks massiks ning kata sellega tarretunud tort. Kaunista tort valge šokolaadiga ja suhkrupitsiga.
164Mahe, imelise pitsimustri ning mõnusa kodumaise mustsõstra ja kerge piparmündi nüansiga.
Nii ahvatlev, et paneb kohe suu vett jooksama! Ja pitsimuster on imeilus! Kiitus tegijale!