Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2014"

Pilaja
Postitusi: 18
Kokaõpilane
2014-02-26 12:31:23
VÕISTLUSTÖÖ NR 104 Päikesetõus Maailma kaunim Eestimaine päikesetõus inspireeris mind küpsetama seda lihtsat ja maitsvat pannkoogitorti. Pannkoogikihtide vahel on kama-kohupiima-vahukooresegu vaheleti suviste maasikaviiludega. Sinitaevaks suvest lõhnavad rukkilille kroonlehed ja tõusvaks päikeseks poolik aprikoos. Nii lihtne ja maitsev, eriti suured fännid on sellel tordil muidugi lapsed, meie rõõm ja järelkasv!!!
Pesakond
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2014-02-26 17:42:24
VÕISTLUSTÖÖ NR 105 MA ARMASTAN EESTIMAAD Meil oli soov teha lihtne, koduste vahenditega tort, mida siis lastega koos kaunistada. Et toiduvärve mitte kasutada, otsustasime kaunistamisel käepärasemate vahendite kasuks ja sini-must-valged lipud on tordile tehtud pesamunade poolt. Põhjaks on mure kaerakook: - kaerakliid; - jahu; - või; - kookosõli; - pruun suhkur; - muna; - sarapuupähklid Vahekreem on kohupiima-vahukoore segu. Alumist, kaeraklii kooki ei ole immutatud (seda pehmendab kohupiimakreem), pealmist kihti on immutatud granaatõunamahlaga (sobiks hästi ka jõhvikas). Pealmine koogikiht on biskviit: - muna; - jahu; - kartulitärklis; - suhkur; - sidruni koor ja mahl. Kate on tehtud kahekihiline: Esimene kohupiimakiht on kohupiimakreemi-vahukoore segu koos purustatud jõhvikate ja pihlakatega. Pihlakad on sügavkülmutatud, mis vähendab mõrkjat maitset ja koos jõhvikatega annab kohupiimakreemile ning koogile mõnusa hapukuse. Teine, pealmine kiht on kohupiima-vahukoore-valge šokolaadi kreem. Kaunistusteks on tehtud nelja eri värvi südamed, mis moodustavad koos ristikheina lehe kujutise. Südamed on tehtud želatiini ning mustikamahla, viljakohvi, kakao ja piimaga. Lisaks on kaunistusteks värsked melissilehed ning meie oma kodune leiutis saialille-meekrõpsud. Kook näeb küll välja tavaline ja kodune, aga on väga maitsev :)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-02-26 17:46:33
Nii, võistlus TORT ISAMAALE 2014 on selleks korraks lõppenud. Laekus 105 võistlustööd, mõned tehniliste viperuste tõttu ja minuga kooskõlastatult väikese hilinemisega, nüüd algab raske hindamistöö. Žüriisse kuuluvad tänavu: Kondiiter Heidi Park (vt kondiiter.ee) Kondiiter Kertu Lukas (vt Suhkruingel) Moe-, kinda- ja toidukunstnik Maru (vt maru design) Toidublogija ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover Ajakirjanik, toidukultuuri uurija ja Tallinn Supper Club'i eestvedaja, Tallinnas resideeruv Kanada eestlane Kristina Lupp Nami-Nami looja ja eestvedaja Pille Petersoo Tulemused juba esmaspäeval, 3. märtsil!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-02-26 18:11:54
Pille:
Auhindadest ka. ESIMESELE VIIEKÜMNELE TORDIMEISTRILE kingib Nami-Nami väga hea sõber ja kauaaegne koostööpartner VICTORINOX põllerohelise* karaskinoa: Siin Victorinoxi logo ka, et te nad poes ära tunneksite: * Nami-Nami põlle rohelise, ehk siis sellise :)
Ühe auhinna saan kohe ka välja kuulutada. Esimesele viiekümnele tordimeistrile (mitte esimese 50 tordi meistrile, sest mõned esitasid mitu torti ja nuge on üks koka kohta!) annan mingil ajahetkel üle kauni õunarohelise/Nami-Nami põlle rohelise tomati- ja karaskinoa, seda loomulikult tänu Victorinoxile. Loodetavasti ei teinud ma nüüd nuge kokku lugedes vigu, aga minu arvestuste järgi läks piir 63. ja 64. võistlustöö vahel. Ehk siis roheline nuga ootab järgmisi inimesi: Mercredi, Mannkokkab, Citrinella, Avely, Aniitram, Karima, Tiiul, Maarja Saarelt, Dagris, Kapsapea, Merle123, Anneliisu, Piiri köök, Lumetydruk, Pisi-Pisi, Lii, Olgaka, Tigris, Kadikene, Jaanav, Kerli91, Qsti, Pipilotta, Rellake, Ilsu, Ingeborg, Kadripuu, Villa5, Piiaereth, Mexike, Vike, Köögikrõõt, Köögikatake, Alinatop, Naabrimutt, Heliiiis, Evelyn, Mmvila, Kiki, Triinu01, KatrinK, Frieda, 3liko, Marju, Meerikrass, Pirrike, Tiina ja Dianalola. Ma elan Viimsis ja kahjuks Nami-Namil kesklinnas kontorit pole, aga ma tõstan mõned noakarbid autosse ootele, ehk õnnestub midagi välja mõelda. Viimsikad võivad ise järele tulla, aga üldiselt võiks veel oodata - kes teab, äkki õnnestub veel mõni muu auhind endale saada, kas siis eriti hea esinemise eest või loosiõnne teel ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

MAibela
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2014-02-26 19:49:48
VÕISTLUSTÖÖ NR 71 Minu Eestimaa merelainetest ja selle harjadel tantsisklevast valgest vahust, kodu metsade mustikatest ja naabrinaise taluaia kõrvitsast inspireeritud tort. (Vt ka blogipostitust)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-02-26 19:58:08
MAibela:
VÕISTLUSTÖÖ NR 71 Minu Eestimaa merelainetest ja selle harjadel tantsisklevast valgest vahust, kodu metsade mustikatest ja naabrinaise taluaia kõrvitsast inspireeritud tort. (Vt ka blogipostitust)
Maibela pilt ja tekst olid mul ammu olemas, lihtsalt Maibela enda postitust ootasin. Nii et see tort läheb konkursil veel täitsa arvesse :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-02-27 15:03:31
Väike reklaamnupuke tordivõistluse kohta oli ka 21. veebruari Naistelehes: Aitäh toimetajatele! :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-03-03 12:03:19
Nami-Nami korraldas juba kuuendat aastat järjest Eesti Vabariigi aastapäeva paiku isamaaliste tortide võistluse. Tänavu esitati konkursile 105 võistlustööd, sh 29 soolast torti. Magusate tortide kategoorias võitis Tartu toidublogija Sille Vadi ehk FRIEDA Eesti metsadest ja rabadest inspireeritud muraka-pähklitort. Võidutordi põhi põhines 1933 .a. “Keedu- ja majapidamisjuhi” mannatordi retseptil, täidiseks oli murakamoos ning kohupiima-vahukooresegu, pealt oli tort kaetud pähklipuruga ning kaunistatud martsipanist männikäbide ja -okastega. Järgnes Luksemburgis elava MERLE ehk Merle Jakobsoni valmistatud vaarika-jõhvika-leedritort “Eesti noorik”. Auväärse kolmanda koha sai Tartu toidublogija Kaare Kangro ehk KOOPATIBI laulu- ja tantsupeole pühendatud rukkiküpsisetort pohla ja iirisega. Napilt jäid esikolmikust välja ALINATOP (Tallinn), MESSUA (Tartu) ja KIKI (Harjumaa). Kui võidutortide autorid on kõik ka varem isamaaliste tortide võistlusel väga edukalt esinenud, siis Alinatop ja Kiki osalesid esmakordselt. Soolaste tortide kategoorias sai enim punkte Võrumaal tegutseva Piiri köögi esindajate valmistatud praeleivatort “Siga hea”, mis oli inspireeritud meie esivanemate toidulauast. Järgnesid MAARJA SAARELT soolane kausitort “Sügisene Eesti mets”, kus kausikujulise rukkileiva sisse oli pandud soolaseenesalat ning mis oli kaunistatud marineeritud männiriisikatega. Kolmanda koha sai ANTONTRAMM oma humoorika võileivatordiga “Kapsapeenar”. Torte hindas žürii, kuhu kuulusid kondiitrid Heidi Park (www.kondiiter.ee) ja Kertu Lukas (www.suhkruingel.ee), moe- ja toidukunstnik Maru (www.marudesign.eu), toidublogija ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover, toidukultuuri uurija Kristina Lupp ning Nami-Nami looja ja eestvedaja Pille Petersoo. Hindamisel võttis žürii arvesse tordi fantaasiarikkust, isamaalisust, isuäratavust ning teostust. Hindamine toimus virtuaalselt ehk fotode ja tordikirjelduste põhjal - maitsvad tordid sõid tordimeistrid pidupäeval pere ja sõpradega ise ära. Auhindadega toetasid tänavust tordivõistlust Victorinox, Nordic Hotel Forum, Varrak, MEKK, Kolm Sibulat/Moon, Meira, gong.ee, KAFO, ajakiri Kodu & Aed, Juustukuningad ja Nami-Nami. [See on väljavõte pressiteatest. Kes mis auhinna sai, saate teada õhtul] :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-03-03 20:21:29
Jagan vahepeal mõned eriauhinnad välja: Üksteist KAFO töötajat panid pead kokku ja valisid 105 võistlustöö seast oma lemmiku. Üllatuslikult osutus selleks Sille Vadi e. FRIEDA muraka-pähklitort ;) Sille võib nüüd valida, kas ta soovib hommikukohvi teha edaspidi Aeropressiga või keraamilise HARIO60 filtrikoonusega! ----------- PS KAFO esikolmikusse mahtusid veel Aniitrami "Põlispuu" (nr 44) ja Alinatopi mustika-kadakamarjatort (nr 47)!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-03-03 20:22:50
Jagan vahepeal mõned eriauhinnad välja: Ajakirja Kodu & Aed toimetuse lemmik on KOOPATIBI ehk Kaare Kangro rukkiküpsisetort pohlade ja iiristega! Tsiteerin: "Meid võlus autori oskus kombineerida kõigile tuttavaid komponente – rukist, pohli ja iiriskomme – värskel moel. Traditsioongi sai uue kuju, sest on ju küpsisetort kahtlemata üks Eesti peolaua klassikuid. Tordi julge kandiline vormistus mõjub moodsana, napp elegantne dekoor annab sellele just parasjagu pidulikkust. Südant soojendab aga ennekõike see, mis peidus pinna all – toredad triibud viivad mõtted tänavuse suve suursündmusel, laulu- ja tantsupeol lehvivatele rahvariideseelikutele. Ja pole üldse vähetähtis, et selle kauni, traditsioone järgiva ja tänapäevase tordi ise tegemisega tuleb toime ükskõik kes meist – ükskõik millises ilusa isamaa linnas või külas." Kaare saab kingituseks ajakirjade Kodu & Aed ning Diivan aastatellimuse! ------ Toimetusel oli veel teinegi lemmik, MESSUA tort nt 91 - see oli vallatu ja leidlik. Otsus ei langenud kergelt ega kiiresti. Veel tõusid toimetajate valikutes esile nr 12, 17, 44, 47, 56, 69, 96, 97 ja 98, aga jah, lemmikuks oli Koopatibi tort :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>