Katse - söönuks ilma poes käimata (ehk kapitoit ja kapitoitumine :))

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2011-10-01 19:00:18
Sügavkülmikusse ei mahu tõesti enam midagi ja kuivainekapis tuleb pakke üksteise otsa laduda. Ja ometi käin ma mitu korda nädalas poes ja raha muudkui kaob. Krister Kivi proovis nädal aega ilma poes käimata söönud saada. Ja kuigi olen aeg-ajalt sama mõtet peas veeretanud, on ikka olnud lihtsam minna õhtul pärast tööd poodi ja leiba, sinki ja juustu kaasa haarata. Sest õhtul pärast tööd ei jaksa ju enam midagi vaaritada. Hommikul jälle pole aega. Nii see kraam koguneb. Aitab! Erinevalt Kivist lähenesin asjale aga metoodiliselt. Kõigepealt vaatasin üle kapid ja panin kirja, mida kõike mul on. Palju on. Kuivainekapis on kolm pakki riisi (millal ma küll viimati riisi keetsin?), kõiksugu muid kuivaineid ja 13 pakki erinevaid suhkruid (kusjuures tavalist rafineeritud valget suhkrut mitte ühtegi). Sügavkülmikus on erinevaid aedvilju, pakk kanakaelu, mitu pakki pelmeene ja pisut friikartuleid. Ühe lehttaigna leidsin ka. Külmikus on veel aedvilju, võid, majoneesi, suluguni ja feta juustu ja 3 muna. Ohh, ja veel on tuunikalakonservi, tomatikonservi, näkileiba, kuivpärmi, purgiube ja kuivatatud ube, kamajahu, šokolaadikomme, müslit ja hommikuhelbeid, õunu, sibulat ja küüslauku. Kartulit ka, oleksin peaaegu unustanud. Ning laast aga mitte liist, umbes 10 kasti koduseid hoidiseid. Kui tahan need enne järgmist hooaega ära süüa, peaksin sööma 3-4 purki nädalas. Liha ja piimatooteid küll ei ole. Aga valku peaks ka riisist, ubadest ja aedviljast saama. Nonii, kohe näha, et erinevalt herr Kivi köögikapist, jätkub siin nädalaks söömist tervele rügemendile. Aga kui tema suutis, siis saan mina ka hakkama! Mida see siis tähendab? Tegelikult seda, et tuleb jalad diivanilt maha vedada ja hakata korralikult ise süüa tegema. Tänane söök: hommikul veega keedetud kaerahelbepuder võiga, lõunaks aedviljad kreeka moodi, suvikõrvitsa-šokolaadikeeks. Odrajahust sain kuklid ja vormisepiku. Kanakaelad võtsin sulama, homme tuleb sellest puljong ja peedi-aedviljasupp. Lisaks valmistasin ette aedviljasegu ühe lahtise piruka jaoks. Leidsin mitu ilma munata küpsetise retsepti, kus saan ära kasutada pikemalt seisma jäänud hapukoort. Tegelikult pole ma viimased kaks nädalat juba õieti poes käinud, leiba ja juustu vaid ostnud, nii et külmik ongi juba päris tühi. Ajapiiranguid ei sea, vaatame, kui kaua vastu peame. Loodan tulist kaasaelamist! :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

ErleS
Postitusi: 339
Abikokk
2011-10-01 19:53:33
Täpselt minu teema :) Minu lugupidamine ja toetus sinu ettevõtmisele! Olen end viimasel ajal samalt mõttelt tabanud, kui püüan järgmisi oste juba pungil riiulitesse mahutada. Varud on korralikud, lisaks kasvatame maakodus lisa - hetkel jälle igasugustest köögiviljadest uputus, lisaks saame sealt mune. Vahel vaatan, et hoolimata sellest, et köögiviljad seisavad nurgas, lähen ma ikkagi poodi midagi muud otsima. Lihtsalt ei viitsi iga õhtu peale tööd koorida, hakkida ja riivida :( Õnneks viimasel nädalal olen elanud kampaania "5 peotäit puu- ja köögivilja päevas" järgi, see tuli just õigel ajal, kui kõike on palju-palju :) Aga siiski olen selle nädalaga suutnud väikesest kõrvitsast hävitada vaid poole, samas ootab neid maal veel terve hulk... Rääkimata neist samadest riisidest, ubadest, igasugu purgikestest, maitseainetest jne. Sinu postitus tuli just õigel ajal ja mõjub justkui äratusena - alustan ka hävitamist :)
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2011-10-01 22:00:58
ErleS, teeme siis anonüümsete toiduhävitajate klubi ja vaatame, kumb kauem vastu peab ;) :D

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Tullia
Postitusi: 1392
Abikokk
2011-10-01 22:12:51
Mulle see teema meeldib :) Ma aeg-ajalt otsin teadlikult selliseid retsepte, et ei peaks midagi poest juurde tooma, vaid saaks kasutada olemasolevat. Siis saavad tühjemaks nii sügavkülm kui kuivainepakid. Rääkimata hoidiste riiulist, kuna purgitäie moosiga saab väga maitsva koogi.

Tullia jutukesed

Anu
Postitusi: 373
Abikokk
2011-10-02 07:14:52
Mul just on selline nädal plaanis. :) Seda küll peamiselt seetõttu, et pean terve nädal kodus olema ja õppima ning lihtsalt polegi aega poodi minna. Aga eks kapid ole ikka väga pungil ka. Tõeline toidukoguja. :D Nii et hea teemaalgatus! Kindlasti saab siit palju häid ideid. :)
Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2011-10-02 08:56:06
On rõõm lugeda, et ma pole ainuke :) Üks lastest alles hiljuti arvas kui kuivainete sahtlit sulges, et ilmselt ikka ei ole veel sõja oht möödas :) Sellist eksperimenti olen korduvalt kasutanud ja saab küll lagedameks ja mis veel ... maailma parimaid toite saab, sest paned ju oma fantaasia tööle :)

Ilse köögis

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2011-10-02 09:02:00
Ilsu:
On rõõm lugeda, et ma pole ainuke:) Üks lastest alles hiljuti arvas kui kuivainete sahtlit sulges, et ilmselt ikka ei ole veel sõja oht möödas:) Sellist eksperimenti olen korduvalt kasutanud ja saab küll lagedameks ja mis veel ... maailma parimaid toite saab, sest paned ju oma fantaasia tööle:)
Minu laps teatas ka, et kui me nüüd kõik oma varud ära sööme, siis kuidas me 2012 aasta Suure Maailma Muutuse üle elame :D

Gruusia köök on siiski üle kõige!

ErleS
Postitusi: 339
Abikokk
2011-10-02 09:55:37
:D Arvan, et me elame nii sõjad ja 2012 muutused üle, kuna arvestades loomust kogume kiirelt samasuguse tagavara asemele :D Meenub mingi telesaade, kus põllumajandusminister räägis riigi toiduvarudest kriiside ajaks ja ka sealt selgus, et paljudel inimestel on kodus korralikud varud, eriti maainimestel. Nii et me pole päris erandid :) Aga järgmine nädal ma poodi ei lähe või vaid tõesti äääärmisel vajadusel, kuna ühtegi piima- ega lihatoodet mul varutud ei ole. Samas peaks kuivainete, taimse toidu, munade ja konservidega ka nädalakese vabalt üle elama... Ülejärgmine nädal olen Eestist ära, siis mu eksperiment katkeb, aga loodan, et järgmine nädal on piisavalt inspireeriv, et peale naasmist mingilgi määral jätkata.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2011-10-02 20:17:10
Täna hommikusöögiks veega keedetud kaerahelbepuder võiga (kaerahelbed nüüd otsas). Hiljem oasalat rohke küüslaugu ja tšilliga. Siis kanapuljongist peedi-aedviljasupp odrasepikuga. Magusaks õuna-kaerahelbeampsud. Need maitsesid... tervislikud :D Mulle ei meeldinud et nad seest sellised pehmed jäid. Teinekord ehk peaks kauem küpsetama. Eilse suvikõrvitsa-šokolaadikeeksi sõi ka laps ära. Isegi pärast seda, kui olin avaldanud, et seal suvikõrvits sees :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2011-10-02 21:34:31
Mina muide sattusin Nami-namisse esmakordselt seoses sellega et mitu asja varude hulgas hakkas parim enne kuupäevani jõudma ja mul polnud halli mõttepoegagi mis nende asjadega peale hakata. Niiet see koht siin on parim kui on vaja mingitest üksikutest toiduainetest lahti saada. Ühelt poolt meeldiks mulle ka teha kappides suurpuhastus ärasöömise läbi aga teisalt pean teadlikult varusid, sest ntx eelmisel talvel juhtus sageli et olin üksi haigete lastega kodus, mees kusagil ära ja sõltusin oma vennale poenimekirja alusel esitatavast tellimusest.
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>