HIIUMAA söögikohad

Kisakori
Postitusi: 13
Kokaõpilane
2008-04-03 00:23:24
RANNAPAARGU kohvik, Lubjaahju 3, Kärdla, Hiiumaa Kui tavapäraselt sõidame aastapäeval Tallinnast välja, siis seekord õnnestus väljasõit kuu aega hiljem, täpselt sama palju on väljasõidust möödunud ning kuigi esmased emotsioonid on küll vaibunud siis mõned kommentaarid siiski. Märtsi esimesed päevad ei ole turistide poolt kindlasti eelistatuim aeg Hiiumaal, kuid kuidagi see tühjus ja vaikus tuli nii kasuks. Kuid ükskõik mis aastaaeg on, sööma peab ning Hiiumaa väljavaated hirmutasid mind - no lihtsalt alati on vedanud viltu. Siiski seadsime sammud Rannapaargu kohvikusse Kärdlas. Olime käinud seal eelmisel suvel vahetult peale selle avamist. Tookord ei avaldanud nende köögipool eriti muljet. Koht ise on lahe, suured aknad ilusa vaatega rannale ning merele. Sisekujutus on kaasaegne, samas mitte ülepingutatud ning Kärdla sugusele väikelinnale kohane. Minu esimene panus oli eelroogade seast Lahtine kana-köögivilja pirukas. Piruka lisandiks (selline quiche'i stiilis) olid värske salat. Siis tuli üllatus - toit oli VÄGA hea ning samas ka toitev, nii et magusa jaoks ka ruumi oleks, sain isegi tellitud supi tühistada. Oli kindel plaan võtta majakooki, sest suvel oli see ainuke asi mis mulle meeldis, seekord sai aga eelroog ülistusoodi. Teenindus oli väga hea ning püüdlik. Omaette märk on asjaolu, et kui tasuda tahtsime, siis kaardimakse terminal ei töötanud ning pakuti välja, et me võime arve järgmisel päeval tasuda. Selline usaldus lihtsalt jätab sõnatuks. Sellest ja heast kogemuse põhjal äksime sinna sööma ka järgmine päev. Seekord võtsin siis selle supi, mida eelmine õhtugi olin soovinud-kõrvitsapüreesupp. Järjekordne üllatus - supp oli natuke sellise mõrkja maitsega, kuid sinna peale pandud natuke magustatud vahukoort tegi toidust imelise koosluse. Peale selle kohapeal küpsetatud kuklikesed-nii hea :) Igatahes suvel läheme tagasi :)
Liblikapyydja
Postitusi: 49
Kokaõpilane
2008-07-09 10:36:30
[1quote]RANNAPAARGU kohvik, Lubjaahju 3, Kärdla, Hiiumaa[/quote] Käisime ka abikaasaga seal söömas. Juba vaade ise väärib sinna minemist, samuti on interjöör tagasihoidlik, kuid kena. Mina tellisin suitsukala püreesupi, feta-lõhepiruka ja toorjuustukoogi mangokastmega. Abikaasa sõi mereannisuppi, siis oli mingi kalkunifilee ürtidega, kooki ta ei võtnud :P Suitsukala supp oli hästi paks ja tõeliselt suitsukalane, mulle meeldis. Mereannisupp oli selge leemega, aga selline tavalisem, kuid ka hea. Minu feta-lõhepirukas oli veidi kuivanud välimusega, kuid plusse lisas suur ja värske salatiports kõrval. Abikaasa kalkunifilee oli suhteliselt tavaline, kuid hea. Koogi saabudes oli tegelikult kõht juba pilgeni täis, nii et erilist naudingut oodata polnud :D Kook ise oli väga maitsev, magusatest shokolaadiküpsistest põhi, kreemine juustuosa ja mõrkjas mangokaste. Ja need kõrvale pakutavad kuklikesed leiva asemel oioi, ma oleks ainuüksi nendest võinud kõhu täis süüa :D:D Teenindus oli tasemel (rahvast oli ka vähe, põhiliselt paar soomlaste gruppi), ja eriti meeldivalt üllatasid hinnad, mis tundusid kesklinna ja suve kohta ikka meeletult madalad (supid 35.-, minu pirukas u. 35-40, mehe kalkun oli suurem praad, vist 90.-, kook ka kuni 35.-), eriti kui arvestada, et enamjaolt peab suviti sellistes kuurortlinnades palja hamburgerigi eest 65.- maksma :D Teinekord Hiiumaale sattudes läheme kindlasti veel sinna.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-06-22 10:05:15
Kas lisaks Rannapaargu kohvikule on veel kulinaarseid kohti, mida Hiiumaal kindlasti külastama peaks? :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2009-06-22 17:35:35
Pille:
Kas lisaks Rannapaargu kohvikule on veel kulinaarseid kohti, mida Hiiumaal kindlasti külastama peaks? :P
Mul on õige mitme aasta tagusest Hiiumaareisist soojad mälestused mingist Kassari kandis asunud toitlustuskohast - veebi järgi võis see olla nt Vetsi tall. Aga võib ka olla, et kõht oli tol päeval lihtsalt hirmus tühi.
Ussicke
Postitusi: 170
Abikokk
2009-06-23 10:13:01
Hiiumaal on kohvikupäev ka, minu meelest augusti alguses :) Põnev traditsioon, aga ise ei ole jõudnud veel sel ajal Hiiumaale :(
Cracilis
Postitusi: 109
Abikokk
2009-08-03 13:47:51
Sõprade vanemad astusid läbi Rannapraagust. Koos külalistega siis sedakorda. Söögi kohta nad midagi ei kostnud, küll aga kaeblesid kõik ohtralt teeninduse kohta. Et praad, mida teavatasti tehakse, jõudis lauda esimesena, jäätis, mida sooviti samaaegselt, aga isegi pärast kohvi, mida sooviti esimesena... Njah.
Cracilis
Postitusi: 109
Abikokk
2009-08-07 16:41:39
Kusjuures mina ise sattusin mingisse Sõru söögikohta, see on sealsamas, kust praamiga Saaremaale saab. Seal töötab ka üks äge tuttav tädi. Menüü eriti pikk ei ole, aga vähemalt roog nimega Kõrtsmik pidi maitsev olema, samamoodi oli väga hea kanafilee suitsujuustukastmes ahjukartulitega. Ka rahvast seal oli ja tuli juurde. Samas tegutsema pidi see söögikoht vist ainult suvel.
Kristel
Postitusi: 132
Abikokk
2010-08-01 22:38:16
Nii mainitud Sõru kõrtsist kui ka Vetsi tallist loobusime peale interjööri ja menüüga tutvumist, õnneks on Kassaris üks päris uus söögikoht - grill "Lammas ja lest" (või oli see vastupidi?). Koht on välimuse järgi hiljuti valminud ja kujundus on detailideni läbimõeldud, kuigi võib-olla natuke liiga lage. Menüü on mitmekesine ning proovitud toite (seakael, lõhe, püreesupp) julgen igati soovitada. Kahjuks ei olnud seekord nälg piisavalt suur, et ka eelroogasid (siig, angerjas jms.) proovida.
Vandiste
Postitusi: 769
Abikokk
2010-08-05 21:57:42
Muljetan ka natuke Hiiumaa söögikohtadest. Kuna enne reisi siit söögikohtade info otsimisel jäi silma "Rannapaargu", siis suundusimegi otsejoones sinna. Ja tõesti lastele tellitud juustušnitslid ning praetud pelmeenid olid väga head, eriti pelmeenid. Forellikastmega pastat süües mõmises abikaasa rahulolevalt ning mina sain oma koorekastmes heeringa tellimisega soolaseisu rahuldatud. Portsud oli nii suured, et praamilt tulnuna (ja seal ka üht-teist söönuna) me magustoitudeni ei jõudnud. Kohvikust avanev vaade on samuti eriline ning mitmed õues olevad kiiged (mis küll kuuluvad tõenäoliselt pigem Kärdla ranna juurde, kui kohvikule) on lastega peredel kindel tõmbenumber. Et me tahtsime kindlasti ka magustoite proovida, tegime järgmisel õhtul sinna uue visiidi. Juustušnitsel oli jätkuvalt hea, väiksed kotletid söödi viimase tükini ära (me pidime ainult lõhnaga piirduma :)), kuid... meie üllatuseks ei olnud lõhepirukat, võtsime mõlemad köögiviljapiruka. Ausalt öeldes ei kahetse, see oli tõeliselt maitsev. Magustoitudes ilmnes jälle tõrge - vanema tütre soovitud sorbett oli otsas :(, eks siis leppisid kõik lapsed jäätiseassortiiga (kahjuks ei olnud see koha peal tehtud jäätis, kuid imemaistva kastmega ja vägagi koorene, mis meid sundiski küsima, kas on kohviku enda toodang). Tellitud panna cotta meeldis mulle väga - suurepärane kastme ning moosiga harmoniseeruv magustoit. Abikaasa kiitis taevani juustukooki - olevat peaaegu parem, kui minu tehtud :D.
Kristel:
Grill "Lammas ja lest" (või oli see vastupidi?). Koht on välimuse järgi hiljuti valminud ja kujundus on detailideni läbimõeldud, kuigi võib-olla natuke liiga lage. Menüü on mitmekesine ning proovitud toite (seakael, lõhe, püreesupp) julgen igati soovitada. Kahjuks ei olnud seekord nälg piisavalt suur, et ka eelroogasid (siig, angerjas jms.) proovida.
Kassaris on jah "Lest ja Lammas", kusjuures lammast neil tol päeval, kui me neid külastasime, ei olnud :D. Me ei riskinud saatusega mängida ja lesta küsidagi, vaid võtsime grillitud lõhe koos (samuti) grillitud aedviljadega, mis maitsemeelele andis piisavalt tööd ning jätab puuduva lamba eest miinuse andmata. Lastele singipasta, praepelmeenid - veidi viriseti pelmeenide liigkõva kooriku kallal, aga ära söödi peaaegu kõik, me saime ainult natuke maitsta. Hinnatase on pisut kõrgem kui Rannapaargus, samas portsjonid suuremad küll ei ole, pigem suti väiksemad. Nägime, et mitmed pered läksid peale menüüga tutvumist minema, kuigi siin võis süüdi olla ka see õnnetu puuduv lammas.... Ma nurisen sise- ja väliskujunduse üle, seest moderne, väljast arhailine. Aga võib olla ongi see eesmärk - vana ja uus, või vastupidi. Veel külastasime Kõpu tuletorni kompleksi kohvikut - menüü on kitsas nagu sellistele väikestele kohtadele omane. Kohvi ja kook, paar sorti pirukaid, üks supp ja üks praad. Nälja saab peletatud, maitseelamusi ei ootagi. Samas Sõru sadamakõrtsis olid imehead mustikamoosiga pannkoogid, maitsev frikadellides paks supp, korralikud praepelmeenid (meil on peres üks pelmeeniarmastajast laps :)). Vaadet on ka piisavalt ning väljas oli taolise sooja ilmaga lausa lust istuda. Nii mõnigi netist välja otsitud söögikoht jäi külastamata, eks teine kord jälle.
Profa
Postitusi: 722
Abikokk
2010-08-06 10:59:30
Mina Hiiumaal korralikult süüa ei saanudki. Erandina Käinas asuvas hotellis Liilia sai korralikku lesta ja kalasuppi.

Profa köögipool

< 1 | 2 | 3 >>