Hiinapärane kana-maisisupp

Populaarne Hiina supp kana, talisibula ja maisiga seesamimaitselises kanaleemes, millele on paksendamiseks lisatud lahtiklopitud muna.
Kui värskeid maisitõlvikuid käepärast pole, siis võid kasutada ka konservitud magusmaisi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk väiksem kana (u 700 g)

1.2 l head (kodust) kana- puljongit

4 tk maisitõlvikut

4 sl maisitärklist + 3 sl vett

1 tk kimp talisibulat

paar tilka seesamiõli

2 tk lahtiklopitud muna

Valmistamine

Eemalda kanalt nahk. Lõika kanakoivad ja tiivad keha küljest. Lõika kana rinnafileed lahti, pane need kõrvale. Lõika kõik ülejäänud kanalihatükid suuremateks tükkideks.
Pane kanapuljong ja kanatükid (v.a. rinnafileed) suurde potti. Kuumuta aeglaselt keemiseni ning lase 15 minutit podiseda (koori pinnale kogunev vaht!).
Kurna puljong läbi kausi kohale asetatud sõela. (Keedetud kanatükid viska ära või kasuta mujal.) Pane puljong uuesti potti ning kuumuta taas keemiseni.
Lisa kana rinnafileed ning keeda tasasel tulel 5 minutit.
Samal ajal lõika maisiterad tõlvikute küljest lahti terava noaga. Lisa mais potti ning keeda 2 minutit.
Eemalda köögitangide abil kanafileed supi seest, lõika liha peenikesteks ribadeks.
Sega maisitärklis veega ühtlaseks paksuks pastaks. Vispelda maisitärklisesegu supi sisse ning kuumuta, kuni supp pakseneb.
Lisa supile ribastatud kanafileed, hakitud talisibul ja paar tilka seesamiõli.
Eemalda supp tulelt. Nirista supi sisse lahtiklopitud muna, suppi hoolega ja tugevasti segades, et muna ühtlaselt jaotuks ja hüübiks.
Serveeri kohe.

Austraalia koka Curtis Stone'i retsept (Chicken and sweetcorn soup)
LISA KOMMENTAAR