Kamakook

Serveeri kamakooki vanillikastmega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

100 g fariinsuhkrut

1.5 dl hapukoort

60 g kamajahu

1 dl kookoshelbeid

1 dl kaerakliisid

1 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.

Sega kuivained küpsetuspulbriga, seejärel sega need koos hapukoorega ettevaatlikult munavahu hulka.

Küpseta keskmisel kuumusel, kuni tikuga katsudes ei jää kook enam tiku külge.

Söö jahtunult koos vanillikastmega.

Retsept on raamatust "Väärt Eesti toidud: 377 retsepti rõõmu valmistamiseks" (Rahva Kokaraamat, autoriks Jaan Vaher Põlvamaalt), pildi tegi UDUVIHM.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 20.01.2012 23:24

Kook jäi selline mõnus biskviidi ja keeksi vahepealne. Ja hommikusöögiks sobis oma toitvusega ideaalselt. Lisaks on ka boonus see, et seda kooki on lihtne teha ja koosneb tervislikest ning odavatest komponentidest (no vähemalt minu jaoks, kes saab mune maalt vanaemalt). No OK fariinisuhkur pole odav, aga seda läheb suhteliselt vähe ja võib ka asendada ju tavalise suhkru ja kaneeliga. Meeldis.

Huviline
postitatud 11.02.2012 11:12

Mis läbimõõduga koogivorm sobib antud koguste jaoks ?