Karulaugune kartulisupp

MARU retsept kevadperioodiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

võid

õli

350 g kartulit

1 hapukam õun

8 dl lahjat puljongit

100 g kimp karulauku

soola ja musta pipart

pisut sidrunikoort

Serveerimiseks:

toorjuustu või kodujuustu või hapukoort

Valmistamine

Haki sibul peeneks, kuumuta või ja õli segus kuldseks. 

Lisa kooritud kartulitükid ning õunasektorid. Vala peale puljong ning keeda, kuni kartul on pehme.

Püreesta supp, siis lisa hakitud karulauk ning püreesta veel kord. Timmi maitset soola, sidrunikoore ja vajadusel pipraga.

Serveeri kohe, nt toorjuustu, kodujuustu või hapukoorega.

Retsept ilmus ajalehes Postimees Arter 16.5.2009 (sõnastust muudetud)

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 30.04.2010 19:28

Väga mõnus supp.

Karulauk
postitatud 20.05.2012 20:51

Mina teen kevadel suure potitäie seda suppi ja panen väiksemate anumatega sügavkülma. Ja õlis ma ei prae midagi, ainult keedan kartul/porgand/sibul/küüslauk, segan blenderiga. Väga tervislik :) Sügavkülmas supp nagu eraldub veeks ja paksuks, aga kui potis soojendada ja segada, siis läheb normaalseks tagasi.

Hexy
postitatud 09.05.2016 23:38

Minu jaoks on see supp küll väärt karulaugu raiskamine. Mees ja laps ei olnud ka vaimustuses