Jõulune peedivormiroog

Värvikas peedivorm on pärit soomlaste jõululaualt. Serveeri nt jõuluprae või praetud seafilee kõrvale.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g toorest peeti

250 g toorest kartulit

1 suur sibul

soola ja musta pipart

4 dl 10% rõõska koort

150 g sinihallitusjuustu (nt Valio Aura)

2-3 sl katkisurutud piparkooke või riivsaia või riivleiba

Valmistamine

Koori peedi ja kartulid. Lõika noa või köögikombaini abil peenikesteks kangideks või riivi jämedalt. Sega kausis peet, kartul ja sool, lisa maitseks veidi musta pipart. Laota pool segust võitatud keskmise suurusega vormi. 

Laota peale sinihallitusjuust, siis kata ülejäänud köögiviljaseguga. 

Kalla peale rõõsk koor – köögivili peaks olema peaaegu kaetud. Puista peediroale veidi riivsaia või leiba või piparkoogipuru.

Küpseta 200° ahjus umbes tund aega, kuni vormiroog on pealt kuldne ja köögiviljad küpsed.

Nipid ja soovitused:

  • Köögiviljad on kaalutud pärast puhastamist!
  • Kartulisõbrad võivad kartuleid ka rohkem lisada, kuni u 400 g.
  • Vormiroa võid kasvõi paar nädalat varem valmis küpsetada ning sügavkülma ootele panna. Serveerimisele eelneval õhtul tõsta külmkappi sulama ning soojenda 180° ahjus umbes pool tundi.
Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2012. a. detsembrinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.
LISA KOMMENTAAR

Keksutaja @ Perekool
postitatud 24.08.2014 15:26

Mulle maitseb väga peedivorm.