Pähklitort

Klassikaline magus küpsetis, kus pähklibeseekihtide vahel on kohvimaitseline kreem.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pähklibesee:

6 tk munavalget

250 g suhkrut

4 sl hakitud sarapuupähkleid

1 sl nisujahu

Moka-võikreem:

100 g tuhksuhkrut

250 g võid

100 g suhkruga kondenspiima

vanilliekstrakti

konjakit

2 sl kohvi- siirupit

Kohvisiirup:

2 sl kanget kohvi

1 sl suhkrut

Valmistamine

Pooltoodeteks on 350 g pähklibeseepõhja, 500 g võikreemi, 100 g röstitud hakitud mandleid või pähkleid, 2 sl šokolaadi, mõni tilk mandliessentsi.

Pähklibesee: munavalged vahusta suhkruga, lisa jahuga segatud pähklid. Jaota beseemass kolmeks, määri võitatud paberile soovitud kujuliseks ja küpseta 110-kraadises ahjus umbes 1 tund.

Moka-võikreem: pehmenda või ja vahusta, lisa sõelutud tuhksuhkur ja kondenspiimaga segatud vanill, konjak ja kohvisiirup.

Tordi kokkupanemine:
Kolm pähklibeseepõhja pane kokku võikreemiga. Pealmine pind ja ääred kata samuti võikreemiga ning puista üle röstitud pähklitega. Kaunistuseks jäta väike osa kreemi, millest tee kaunistuseks tupsukesed. Kreemitupsukestesse pista kaunistuseks šokolaaditükikesed.

Sellised üleni röstitud pähklitega kaetud tordid ei nõua erilist kaunistust.

Retsept on mugandatud raamatust "Kokaraamat" (1984, kirjastus Valgus)
LISA KOMMENTAAR