Trühveltort

Klassikaline pidulik küpsetis, kus biskviit- ja beseekihid on ühendatud kakao-võikreemiga ning tort on kaunistatud trühvlipuruga.

Kogus
1 kg
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviitpõhi:

3 muna

1 dl suhkrut

1 dl nisujahu

Õhuline põhi e. besee:

1 munavalge

1 dl suhkrut

vanilliekstrakti

Kakaokreem:

200 g võid

1 dl tuhksuhkrut

100 g suhkruga kondenspiima

1 sl kakaopulbrit

vanilli ja konjakit

Trühvlipuru:

1 dl tuhksuhkrut

1 tl võid

1 sl kakaopulbrit

essentsi ja vanilliekstrakti

Valmistamine

Pooltoodeteks on 200 g biskviitpõhja, 100 g õhulist põhja, 400 g kakaokreemi, 100 g trühvlipuru, 2 sl puuvilju või kompotti, šokolaadi, 1/2 klaasi magusat mahla

Puru valmistamiseks sega kõik ettenähtud ained ja hõõru läbi. Kui puru jääb liiga kuiv ja suuremateks tükkideks ei ühine, võid lisada veidi kanget veini, konjakit või magusat mahla. Ühtlaselt läbisegatud mass hõõru läbi jämedama sõela. Trühvlipuru peab jääma ilus sõmer.

Tordi kokkupanemine.
Biskviitpõhi lõika kaheks kettaks. Beseekiht pane keskele. Kõik kihid ühenda omavahel kakaokreemiga, biskviitpõhjad niisuta enne mahlaga.

Tordi pealispind ja ääred kata hoolikalt kreemiga, et trühvlipuru külge hakkaks.

Kaunista kreemi, šokolaadi ja kompotipuuviljadega. Kuna tort on tume, on soovitav kasutada heledavärvilisi kompotipuuvilju (õun, aprikoos).

Trühveltorti võib valmistada ka ilma beseekihita. Siis valmistatakse biskviitpõhja poole võrra rohkem. Ülejäänu on analoogne.

Loe veel:

Retsept on pärit raamatust "Kokaraamat" (1984, kirjastus Valgus). Fotol on Kiilikese versioon trühvlitordist (ilma beseekihita).

LISA KOMMENTAAR

Triin
postitatud 01.03.2013 10:23

Tort oli maitsev, suur tänu retsepti eest. Tegin esimest korda biskviiti gluteenivaba jahuga. Täitsa kannatas. Kui teeks läbi biskviittordi, siis vist ei oleks kuigi hea, aga seal, kui paksem kiht oli besee, siis keegi ei saanud arugi, et jahu pole :).