Kamaküpsised valge šokolaadi ja kaerahelvestega

Maru magusad küpsised. Soovi korral lisa küpsistele näiteks kuivatatud kirsse või pirnitükke.

Kogus
15 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g toasooja võid

1 dl tumedat muscovado pruuni suhkrut

3 sl kamajahu

3 dl jämedaid kaerahelbeid

1 muna

100 g valget šokolaadi

Valmistamine

Sega toasooja või hulka suhkur, muna, kaerahelbed, kamajahu ja hakitud valge šokolaad.

Mätsi käte või lusika abil küpsetuspaberile väikesed pätsikesed ning tõsta ahjuplaadile.

Küpseta 180ºC ahjus 12 minutit.

MARU retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (veebruar 2009, "Eesti oma asi"). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Erru
postitatud 01.06.2009 22:10

Mina olen neid küpsiseid mitu korda teinud. Väga head on! Samas kama maitset neis eriti tunda ei ole, seega kama võiks ilmselt rohkem lisada.

Zoozi
postitatud 02.06.2009 15:26

Ka need olid väga maitsvad.

Kodukanake
postitatud 08.06.2009 15:46

Mina ka tegin kamaküpsiseid valge shokolaadi ja kaerahelvestega. Kavatsesin nad võtta külakostiks kaasa, aga kui pannitäie ahjust välja tõstsin ja neid mehega maitsema asusime, said nad ootamatult otsa ;)

Helen
postitatud 11.12.2009 13:11

Väga maitsvad. Muutsin natuke retsepti st kaerahelbeid panin vähem ja kamajahu rohkem ning valge shokolaadi asemel tavalist tumedat shokolaadi.Küpsesid 20 minutit. Kindlasti meie uued lemmikud.

Raili
postitatud 22.11.2010 20:10

Väga maitsvad. Minu jaoks võib- olla natuke liiga magusad, aga mehe ja lapse arvates olid täpselt parajad. Järgmine kord panen siiski šokolaadi veidi vähem ja ehk tõesti kama natuke rohkem.

miakrete
postitatud 15.04.2013 18:34

meeldisid igatahes :)

Kaare
postitatud 22.02.2017 15:22

<p>Hästi magusad, aga sellegipoolest maitsvad. Mul kahjuks vajusid ahjuplaadil täiesti laiali.</p><p> Põhimõtteliselt sain ühe suure plaadiküpsise :) </p>