Šokolaadi-juustukook mustikatega

Šokolaadikook sisaldab nii tavalist kui ka mascarpone toorjuustu.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g Digestive-küpsiseid

50 g võid

Šokolaadi-toorjuustukate:

400 g tumedat šokolaadi

3 dl 35% rõõska koort

250 g maitsestamata head toorjuustu

250 g mascarpone toorjuustu

Šokolaadivaap:

1.5 dl 35% rõõska koort

100 g mõrudat šokolaadi

Peale:

mustikaid

Valmistamine

Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi.

Murra šokolaad väikesteks tükkideks ja sulata vesivanni kohale asetatud kausis. Jahuta aeglaselt.

Vahusta kergelt rõõsk koor, mascarpone ja toorjuust, siis sega juurde jahtunud sulašokolaad. Sega ühtlaseks, siis tõsta küpsisepõhjale. Silu pealt ühtlaseks, siis pane vähemalt 3 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi tahenema.

Enne serveerimist eemalda toorjuustukook küpsetuspaberilt ja libista tordialusele.

Šokolaadivaaba valmistamiseks kuumuta rõõsk koor väikeses potis keemiseni, tõsta tulelt ja sega juurde hakitud šokolaad. Lase jahtuda, siis nirista triipudena koogile.

Puista peale mustikad.

Loe veel:

BBC Good Foodi retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 31.07.2013 16:34

Šokolaadi-juustukook mustikatega oli päris hea. Kuid põhja teeks ma tunduvalt paksema. Pildil olevas koogis on pool täidist ja terve kogus küpsisepuru. Ikkagi oleks veel juurde tahtnud... Ja võid mu meelest selle küpsise koguse kohta palju. Jääb väga rasvane. Panin vaba käega küpsiseid juurde. Kui peale teha ka šokolaadikaste, siis tuleb kook väga rammus. Tegin eelmine päev suure koogi ilma kasteta ja see meeldis meile rohkem.

Pille
postitatud 24.08.2023 17:40

Ülleka saadetud foto ka:

Kybarsepp
postitatud 24.08.2023 18:29

Lisasin täidisele 4 lehte želatiin - tuli toekam tulemus : ) Paluti varsti jälle teha!