Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Prantsuse šokolaadikook vegetaarroog

Tarte au Chocolat on tõeline šokohooliku unistus - rohkelt tumedat šokolaadi, suhkrut ja võid ning ainult lusikatäis jahu. Šokolaad võiks olla u 60% kakaosisaldusega. 

kümnele

Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.

NB! Mina teen seda kooki Kalevi Bitteri šokolaadiga ja sel juhul on antud suhkrukogus täiesti piisav. Kui kasutad kõrgema kakaosisaldusega šokolaadi, siis võid suhkru kogust suurendada. 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Šokolaadiga magusroad
  • Prantsuse


Kommentaarid:

(13.11.2011 23:38:32)
Mina proovisin ka seda kooki täna esimest korda. Pelgasin natuke, kuna mul on elektriahi, aga tegin järgmiselt:
fazeri tume shokolaad, 2,5 dl suhkrut, 5 muna ning 2 peotäit mandlilaaste. 24cm ümmarguse vormi põhja küpsetuspaber ning ääred võitasid väga korralikud. ca 190kraadi (bake ja grill mõlemad nupud korraga sees) ca 25min. Hästi hergelt hakkaski lõpus äärtest murenema, siis katsin hõbepaberiga, lülitasin ahju välja ja jätsin pikaks ajaks jahtuma.
Serveerisin ca 5h hiljem, kook oli tõeliselt hõrk ja imemaitsev! Tuli suurepäraselt vormist lahti, ei olnud üldse "nätske", vaid pealt krõbe ja seest pehme ja maitsev! Tõesti lihtne kook, näeb hea välja (raputasin tuhksuhkrut peale) ja sõime koos vanilje jäätise ja vaarikamoosiga. Soovitan!
finett
(26.11.2008 18:45:21)
See kook on maiasmokkadele loodud :D

Väga maitsev kook. Meie lisasime ka mandlitükke.

Sõime vahukoore ja hapude kirssidega.

Minult saab 10/10.
Lihtne teha, saab ruttu valmis, ja maitse on taevalik.
Dee 2.12.2007
(26.11.2008 18:46:01)
hea kook :P ...lisasin margariini asemel kannaõli ja panin sisse india pähkli puru mmm...
andre 6.5.2005
(26.11.2008 18:46:40)
See on väga hea kook, eriti nende jaoks kes armastavad šokolaadikooki. Tegin ise kah . Päris hästi tuli välja . Tervele perele maitses. Sooviatn kõigile, lisage sinna kah mandlitükke. see teeb koogi veel paremaks
Kristin 19.2.2005
(26.11.2008 18:49:02)
Eile tegin. Soojalt oli natuke omletine.. aga täna hommikul külmana oli super hea! Tuleb kindlasti kordamisele, kuigi järgmisel korral panen suhkrut natuke vähem.
Reglisse 26.11.2008
(26.11.2008 18:49:35)
Mul see kook ei õnnestunud. Tuli liiga magus ja õhulisusest jäi puudu.
Riinyke (?)
(28.11.2008 23:03:40)
eriti hea ja lihtne ka
Sisalik
(30.11.2008 18:50:37)
Olen seda kooki korduvalt teinud. Seekord tegin topeltkoguse. Eriti mõnusalt paks ja mahlane sai.
Tullia
(1.12.2008 19:19:00)
Eile tegin ka esmakatsetuse. Maitse meeldis väga, kuid minu jaoks ka liiga nätske. Kas nõks jahu lisades õnnestuks teda "koogisemaks" teha?
Kindlasti proovin veel.

Kätrin
(11.12.2008 17:36:55)
Aga retseptil pole öeldud, millal lisada võid (igatahes, mina seda tõesti ei näe) , ja kas see sulatada või peab olema toasoe?
Kaim
(11.12.2008 19:35:45)
Loe esimest lauset - šokolaad ja või sulatatakse koos tasasel tulel :)
Pille @ Nami-nami
(21.12.2008 18:20:13)
nii lihtne teha ja nii maitsev!!!!
Kika
(12.01.2009 22:26:13)
Imeline kook, ainuke kook, mida mu laps sööb. Ei tea ega keegi pole proovinud seda muffinivormis küpsetada...
Väike My
(19.01.2009 17:54:54)
Saan ühineda nende arvukate kommentaaridega- kook tuleb hea. Inimestele, kellele meeldib šokolaad, meeldib ka see tort!
aniitram
(14.02.2009 20:24:19)
Minu kõige ebaõnnestunum viimase aja koogitegu :(
Esiteks kukkus küpsetuspaberiga vooderdatud vorm koos taignaga põrandale, mida üritasin päästa ja teiseks täpselt 200kr 25 min küpsetades ilma keskelt kontrollimata jäi seest tooreks ja külgedelt ning pealt kuivas täitsa ära, seega ei saanud normaalselt vormist kätte seda. Võib-olla polnud hea mõte kohe ahjust tulnud kooki külmale rõdule ka visata .. Maitse poolest jäätisega muidu väga hea...
Polarbear
(20.02.2009 16:39:52)
Taevalik :) Sõime vaniljekastme ja vaarikatega.
moremi
(27.02.2009 17:19:31)
proovige teha seda kooki silikoonvormis, ideaalne on kui teha muffinisuuruste aukudega silikoonvormis - endal on selline südamekujuliste aukudega ja pole mingit jamamist,et kook ei tule lahti või mis iganes.
mammukas
(11.03.2009 12:58:05)
Nüüd mul tuli enamvähem välja, tegin 1,5 kogust ja silikoonvormis ümmarguses. Kuna liiga palju küpsemise ajal võtsin ahjust välja, siis koorik peal läks küll katki ja kaubandusliku välimuse sai nii teha, et serveerimisel jäätis peale tõsta. Aga jube hea tuli ...
Polarbear
(9.07.2009 22:12:22)
Mul pole lihtsalt sõnu kirjeldamaks seda tunnet, kui KÕIK kolm last ja mina sõime seda kooki jäätisega ja hiljem koos maasikate ja jäätisega ja ainult mõmisesime vaimustusest Mees ei proovinud, nagu alati, aga seekord oli meil sellest ainult hea meel, jätkus rohkem:)
Lihtsalt suurepärane tuli välja!!!
Kirsike
(29.07.2009 8:49:28)
Jumalikult voolav ja tapvalt magus. Lisasin ka peotäie hakitud metspähkleid. Järgmine kord lasen 5 minutit kauem ahjus olla, lisan tl rohkem jahu ja pool dl vähem suhkurt.
Liina
(29.07.2009 12:17:38)
Kas kõik see segamine käib käsitsi st munad segan lihtsalt hulka ei mikserda ega klopi eelnevalt lahti?
Reelika
(1.09.2009 23:25:22)
Meie pere lemmik!
Mina kasutan eriti tumedat, küpsetamiseks mõeldud shokolaadi, taignale lisan veel ka ca 2 spl ingveripulbrit ning suhkrut pisut vahem, kui retseptis antud. Serveerin kooki kuumalt, jäätisepalliga. Sobib suurepäraselt eriti pidulikuks magusroaks. Jumalikult hõrk ja suussulav maitseelamus.
Karin
(4.10.2009 2:39:52)
Suurepärane kook!!! Pealt krõbe koorik ja seest nii pehme, kreemjas ja suus sulav šokolaadisisu!!! Eriti veel vahukoorega. Soovitan kindlasti. Isegi minu mees, kes ei armasta šokoladikooke, ütles et: "oh, päris hea!" :)
kätlin
(7.11.2009 9:38:29)
Iga šokohooliku unistus! Kook mida teen ikka ja jälle. Parim maitseb see kook jahtunult, näiteks järgmisel päeval. Peal on mõnus krõbe koorik ja seest on hästi mõnusalt niiske ja kreemjas. Hästi suureks plussiks selle maitsva koogi juures on see, et seda on niiii lihtne valmistada.
minny
(7.11.2009 9:40:38)
Tahaks väga teha seda kooki isadepäevaks nii oma mehele kui ka isale, aga mul on ainult 16cm läbimõõduga koogivorm. Ei tea kas jääb liiga vedel?
Mina
(7.11.2009 9:56:18)
to mina: ma soovitaks 16 cm läbimõõduga vormi puhul koguseid proportsionaalselt vähendada, nt. 3 muna, 150g šokolaadi, 150g võid, 180g suhkrut, 1 spl (triiki) jahu.
PS: Ja minumeelest saab parima koogi Bitteri šokolaadist, olen proovinud ka Fazeri küpsetus-šokolaadiga seda kooki teha aga mulle ei maitsenud millegi pärast...eks see on maitse küsimus.
minny
(20.11.2009 9:02:13)
Prantsuse šokolaadikook oli oma koostisosade poolest (poolteist pakki võid, veerand kilo suhkrut, ohtralt šokolaadi) ausalt öeldes ehmatav, aga tulemus, st maitse täiuslik. Välimuselt küll mitte kuigivõrd kaubanduslik - ahjust võttes oli kook kohev ja sileda pinnaga, aga jahtudes vajus alla. Lisaks tulid vormist välja võttes krõbedale pealispinnale praod. Maitse poolest on tegemist aga täpselt sellise koogiga, mida pärast head õhtusööki tassi espressoga nautida.
Liina
(10.01.2010 17:58:14)
supper hea maitsega tõepoolest. Seest selline hästi kreemjas ja shokolaadine, mmm...pealt selline parajalt krõbe. Ainuke mure, mis mul koogiga tekkis, oli, et ei saanud kooki mitte mingi valemiga vormist välja :D kuigi olin võitanud ääred ja põhja. Teinekord kasutan kindlasti küpsetuspaberit. Aga kooki kaunistasin kookshelveste ja vaarikatega ning koogi kylgedele ''kleepisin'' mandleid juurde sulatatud šokolaadi abil:) teen kindlasti seda veel mitu korda, õemehele maitses eriti:)
Inna
(30.01.2010 21:26:14)
Tegin pool kogust tainast ja sain sellest 6 šokolaadimuffinit. 6 imehead ja hetkega kõhtu kaduvat muffinit:). Imehea retsept, kui tahad midagi lihtsat, väga kiirelt valmivat, ülimaitsvat ja šokolaadist.
Kasutasin parema puudumisel tervete pähklitega Pergale šokolaadi.
Ablas Anu
(14.02.2010 15:59:15)
ehhh.. proovisin ka eile järele. jätsin ööseks seisma. ÜLIMALT maitsev kook sai!!
jullik
(19.02.2010 18:23:54)
Ma tegin seda torti Valnetinipäevaks. Peale panin mascarponet.
Terake
(14.03.2010 22:33:40)
elan ise pr l ja teen tihti seda kooki..kõik kohalikud imestavad kuidas mul kui välismaalasel see nii hästi välja tuleb! nipp ongi selles et panen 190 C ahju 21-ks minutiks ja võtan välja täitsa poolpehmena, keskelt täitsa vedel ja siis lasen jahtuda, läheb ise veits kõvaks, aga seest jääb mõnusalt poolpehme:) minu retseptis on 200 g suhkrut, vahel panen ka 175, muidu tuleb väga väga magus, ja võid 150, ning mune koguni VIIS! ja neile kes ütlevad et kook välja ei tule, kloppige munad ÜKSHAAVAL sisse, kook jääb tunduvalt õhulisem!
KIISU
(18.03.2010 10:41:28)
Rahvas sõi ja mõmises:D Väga hea kook, eriti jäätisega. Panin ka vähem suhkurt. Juba paluti uuesti teha:)
Kati
(29.04.2010 13:17:03)
Olen unistanud sellisest natuke nätskest shokolaadikoogist sellest ajast peale kui Pariisis ennast nendest pildituks sõin ja siin see on! Söö jäätisega või marjakastmega või niisama. Superlihtne teha ja tulemus nagu restoranis- kuum vedel shokolaad jalutab mõnusalt välja kui oled lusika sisse löönud ning koos jäätisega moodustab täiusliku naudingu. Suhkrut ma nii palju järgmisel korral ei pane ja muffini vormidesse on neid hoopiski paras teha.
Ühesonaga kõigile, kellele shokolaad maitseb- soovitan!
elnura
(6.05.2010 21:41:57)
Proovisin ka koogi ära. Kuigi kohe panin poole vähem suhkrut, sest see 250 tundus ikka jube palju ja ikka on hullult magus. Järgmine kord panen 100g suhkrut, mitte rohkem. Aga järgmine kord tuleb kindlalt :)Isegi sedasi hirmus läägena on hea :P
ruta
(1.06.2010 13:32:36)
Esimene kord läks nässu aga nüüd olen juba oma ahjuga tutvust teinud ja kook tuleb lihtsalt OIVALINE välja.
Kiisu
(28.06.2010 14:22:16)
Tõepoolest, väärt küpsetis see on. Peal on kergelt krõbe koorik, seest on kook pehme ja kreemine. Valmistamisega saab igaüks hakkama, sest pole muud kui sulata ja sega. Kui aus olla, siis ehmatasin päris korralikult, kui kook ahjus küpses. Kerkis nii mis hirmus, lausa kurb oli vaadata. Aga kui ahjust välja võtsin vajus ilusti ühtlaseks. Kiiduväärt kook, kindlasti läheb kordamisele.
Liina
(9.08.2010 21:03:16)
Kook selleks puhuks, kui sul on tunne, et täna lubad endale kõik, mis on maailma parim.
Hea silmal vaadata, hea maitsemeeltel nautida, hea kõhul seedida:). Rohkem pole selle koogi kohta midagi öelda, seda tuleb lihtsalt proovida.
Merka
(12.08.2010 9:59:55)
ma panin koogi ööseks külmkappi. Ja nüüd see on suht kõva, kas see tähendab, et ma keerasin selle nässu?
Jaana
(12.08.2010 11:06:32)
Jaana, siin koogis polnud midagi, mis oleks nõudnud ööseks külmkappi panemist. Eks see või ja šokolaad nüüd tahenesid veidi liiast. Hoia enne serveerimist paar tundi toatemperatuuril, ehk pehmeneb veidi.
Ja kui ongi suhteliselt kõva, siis maitset see just rikkuda ei tohiks. Ma serveeriks siis kõrvale mõnda sooja marjakastet näiteks?
Pille @ Nami-Nami
(20.08.2010 12:46:56)
super! mulle väga-väga meeldis! isegi mu ema sõi üle poole koogist ära, kuigi ta ei söö väga šokolaadi :)
janika
(24.10.2010 19:23:48)
Sai siis tehtud nii: šokolaad, peotäis mandlilaaste, 180 g võid, 2 dl suhkrut, 4 SUURT muna, 2 spl jahu. 22 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm, põhja küpsetuspaber, ääred määrisin korralikult võiga. Võtsin kuulda Kati kommentaari, küpsetasin 190 kraadi juures, 16 min režiimil "küpsetamine ülevalt ja alt" ja viimased 5 min režiimil "kuum õhk". Lülitasin ahju välja, panin fooliumi peale ja lasin ahjus maha jahtuda. Kõik õnnestus. Pealt ei mõranenud, oli mõnusalt krõbe ja seest pehme. Vormist väljatulemisega ei olnud mingisugust probleemi. Sõime järgmisel päeval, oli hea, aga paar tükki jäi ka ülejärgmiseks päevaks ja siis oli SUPER. Ainult et kook iseenesest tuli väike, jagub kuuele. Kes tehab suuremale seltskonnale teha, 8-10-le, peaks tegema vormis 26 cm ja koguseid vastavalt sellele proportsionaalselt suurendama. Kindlasti läheb kordamisele. Kui tean, et on külalisi oodata, teen juba kaks päeva varem valmis.
Kui kook või keeks pealt mõranevad, on üheks põhjuseks see, et ahju temperatuur on liiga kõrge.
NAAJ
(27.12.2010 20:06:24)
Tegin ka seda eile. Väga-väga hea, aga jube magus, mis mulle aga sobib ideaalselt, sest siis saab ühest tükist isu täis ja pole vaja tervet kooki üksi ära süüa. Koogile panin veel peale vaniljejäätist
Blondinka
(12.03.2011 10:05:52)
Muffinivormides tulevad täitsa armsad koogikesed. Soovitan ka panna 4 muna asemel 5 muna. Ajasin isegi munad enne juurde lisamist miksriga kohevaks vahuks ja lõpptulemus tuli täitsa õhuline. Soovitan!
Madli
(26.08.2011 13:18:10)
Imehea :)
G.
(28.10.2011 17:59:17)
Pole seda kooki veel teinud, aga tundub päris heana olevat, just lugesin KÕIK kommentaarid läbi- võtsin arvesse kõik, mis öeldud/soovitatud oli. Kindlasti teen täna seda kooki! Loodan, et tulemus on väga ahvatlev, kuna soovin seda mehele täna voodis "pakkuda" ;)))) Pärast annan kõigest teada! Kalli-kalli kõigile ja häid, uusi retsepte!
AHM
(10.11.2011 11:22:05)
Tegin Bitteriga, täpselt retsepti järgi ja võttes arvesse eelnevaid kommentaare - pärast 25 minutit keerasin temperatuuri nulli, jätsin koogi 10 minutiks veel ahju. Siis tegin ahjuukse lahti ja lasin koogil veel mõnda aega ahjus olla (max 20 minutit). Alla ei vajunud, kui siis imevähe.

Sõime järgmisel ja ülejärgmisel päeval (kook seisis toatemperatuuril, mitte külmkapis). Järgmisel päeval oli hea vähemagusa vahukoore ja vaarikatega, ülejärgmisel päeval lausa super lihtsalt niisama süüa!
Koopatibi
(20.11.2011 10:06:09)
super hea kook, nii lihtne ja nii maitsev. Plaanin jõuludeks teha ja sellega suguvõsa üllatada. Juude pakkusin vähem magusat vahukoort ja maasika toormoosi
Ella
(11.12.2011 19:20:18)
eriti hea ja lihtne ka
Sisalik
(29.12.2011 23:35:36)
Väga magus, aga väga hea kook :) Teen teinekordki!
Rly017
(11.01.2012 19:16:15)
Lihtsalt jumalik kook (Y) .
Accra
(14.01.2012 11:36:17)
Minul juhtus selline asi, et sõin sokolaadikooki ühes grillrestoranis ja no niii hea oli, et vaja kindlasti sellist kodus teha, leida vastav retsept. Ja esimesena proovisin seda siin!! Oi.. täpselt selline tuligi ja nüüd hetkel teen teist korda, proovin topeltkogust. Metsikult hea asi!!!!! Ja mu mees ning 2 poissi olid vaimustuses! Viimase tüki peale käis kõva sõda ja jaotamine:D SOOVITAN tõsiseslt seda kooki proovida!!!
PILLE.S.
(12.02.2012 19:36:57)
Väga maitsev kook tuli! Šokahoolikute unistus! Vahukoort ei juhtunud kodus olema, aga oli piparmündijäätist ja see sobis super hästi selle koogi kõrvale:)
Piret
(3.04.2012 14:32:59)
Tegime ka seda kooki ja tuli väga väga mõnus. Teen seda kooki veel ja veel sest see on nii maitsev :)
Irmeli.L
(1.06.2012 16:42:18)
See on kõige parem väääga šokolaadise koogi retsept, mu šokohoolikust mees jumaldab seda ja on võimeline pea poole sellest korraga ära sööma. Kasutasin Laima mõrušokolaadi ja selle puhul on 175 g suhkrut täpselt paras kogus, rohkem ei tohiks minu arvates küll olla. Koogisse panin veel külmutatud vaarikaid... ideaalne:)
(21.06.2012 8:03:14)
Lihtne ja suurepärase maitsega! Mmm..
Stella
(12.10.2012 23:29:34)
Proovisin esimest korda. Panin juurde kookose pulbrit, sobis kokku hästi, šokot panin kah rohkem. Ei leidnud väiksemat koogivormi, niiet välja tuli pannkook, kuid maitses hästi.
V2ikekangelane
(23.11.2012 14:15:50)
tegime seda koolis ja see oli fantastiline. ma võiks seda iga päev süüa.
hele
(28.12.2012 18:11:24)
Tegin ka täna seda kooki ja tõesti väga hea sai! Nämma!
Hälis M @ FB
(31.12.2012 13:34:59)
Olen seda retsepti kasutanud väga palju ning see on väga suur hitt kõigi seas, isegi inimeste, kes tavaliselt magusat ei armasta. Sõbrannad küsivad kõik retsepti ja sõbrad, et ma lihtsalt juurde teeks. Ise olen teinud enamasti seda kooki muffinitena, kuna siis on seda mugavam nt tööle või sõbra juurde kaasa viia või kaasa anda. Kõik kogused olen jätnud samaks, ainult et ahjus hoian vähem aega, et veelgi mahlasem jääks.

ML
(13.01.2013 23:34:23)
Tegin nami-nami retsepti järgi, aga veidike tervislikumalt: kuskilt ajakirjast loetud soovituse järgi panin või asemele kõrvitsapüree ja jahuks võtsin rukki-täisterajahu. Suhkur oli ka pruun. Ülihea tulemus!
Perekooli Kägu
(21.01.2013 11:59:03)
Tegin aastavahetuse paiku kohe mitmel korral ja kõigile väga maitses :)
Helin P. @ FB
(21.03.2013 9:47:50)
Super kook! Ahjust välja võttes küll välimus ei tõmba väga sööma, on üsna õhuke, kuid kui maitsesin esimest korda, armusin ära! Mõnusalt magus ja MAHLANE. Kuid tegelikult kahandaksin mina suhkru kogust hoopis, mitte ei suurendaks. Tegin samuti Bitter šokolaadiga.
KRIS
(28.03.2014 18:24:42)
Best cake ever!
Kuigi suhkrut võib panna vähem ja võiks mõnda aega seista ka.
koogikoll
(17.04.2014 23:30:08)
Olen seda kooki teinud kümneid kordi ning pole pidanud kordagi pettuma. Nüüd, üle pika aja, tegin taas ning nüüd küpseb ahjus - loodan, et ei pea seegi kord pettuma. Kui varasemalt olen kasutanud Bitterit, mis on iseenesest üsna magus (vähendasin siis üldiselt suhkrukogust, olenevalt magusaisust) siis sel korral läks tegemisele 74% mõruda šokolaadiga aga suhkrukoguse jätsin enam-vähem samaks, võib-olla lisasin vaid kümme grammi juurde. Sisse ka mandlilaastud ning kuivatatud kirsid.

PS! Soovitan katsetada Kalevi tumeda kirsišokolaadiga. Need kirsitükid jäävad koogi sees väga mõnusad ning lisavad maitsenüanssi.
cinnamonbun

Kommenteeri