Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Sügisene kõrvitsakeeks ingveriga külmtoit vegetaarroog

Kõrvits annab sellele muredale keeksile mõnusa maitse, veidi magusust ja palju mahlasust.

kümnele
Sega sulavõi, mesi, lahtiklopitud muna ja jämedalt riivitud (muskaat)kõrvits omavahel, seejärel sega juurde suhkur, jahu, küpsetuspulber ja jahvatatud ingver.
Määri tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud suurde keeksivormi ning puista peale demerara suhkrut.
Küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja kenasti kerkinud.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta välja ja lase metallrestil täielikult jahtuda.
Serveerimisel määri keeksiviilule võid.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (November 2002, Pumpkin and ginger teabread).

* Ehk umbes 500grammine lõik koorega kõrvitsat
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Aedviljaroad
30 minutit + 50 minutit ahjus


Kommentaarid:

(1.10.2008 10:25:37)
Maitses hea,aga ootasin rohkem kõrvitsamaitset,aga kuna see polnud tugev sõid ka lapsed.
Zoozi
(30.10.2009 23:01:40)
Kuna mul oli kodus kõrvitsat, mida oli vaja ära teha ja see retsept tundus kõige lihtsam, lolloikindlam ja nutikam teha. Aga mitte-kõrvitsa-sõbrana ma ei kommenteeri. Söödud ta sai :) Igasuguste inimeste abiga :)
Pirqu
(4.12.2011 21:20:08)
Üks mõnus ja maitseküllane küpsetis. Ingver ja mesi on kõrvitsale ikka toredad sõbrad. :)
Erka
(9.03.2013 23:49:07)
Tegin täna, tavalise kõrvitsaga, ja väga hea tuli. Paneksin ingveripulbrit kolm korda rohkem, muidu jääb maitse kõigest aimatavaks. Muidu soovitan !
M

Kommenteeri