Mustade ploomidega täidetud vasikaliha

Selles roas tunneb õrna ja maheda vasikaliha kõrval kergelt vürtsise ingveri ja mustade ploomide maitset

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit + 40 minutit hautamiseks
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g vasikaliha

soola ja musta pipart

200 g kivideta kuivatatud ploome

3 cm jupp ingverijuurt

2 sl võid

2 sibulat

1.5 dl õunamahla

1.5 dl köögiviljapuljongit

Valmistamine

Pese ja kuivata liha, tee pikkupidi sügav sisselõige. Määri liha nii seest kui väljast pipra ja soolaga.

Haki pooled mustadest ploomidest. Riivi ingver ja sega ploomidega. Täida sisselõige ploomi-ingveri seguga ja seo jämeda niidiga rulliks.

Kuumuta haudepotis või, pruunista selles liharull ümberringi.

Koori ja haki sibul, lisa lihale ja prae kergelt läbi.

Lisa potti ülejäänud ploomid, õunamahl ja puljong. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 40 minutit, liharulli aeg-ajalt praeleemega kastes.

Serveeri kartulite või riisiga.

Loe veel:

Retsept on ajakirjast Kodukiri (aprill 2007)

LISA KOMMENTAAR