Selles roas tunneb õrna ja maheda vasikaliha kõrval kergelt vürtsise ingveri ja mustade ploomide maitset
800 g vasikaliha
soola ja musta pipart
200 g kivideta kuivatatud ploome
3 cm jupp ingverijuurt
2 sl võid
2 sibulat
1.5 dl õunamahla
1.5 dl köögiviljapuljongit
Pese ja kuivata liha, tee pikkupidi sügav sisselõige. Määri liha nii seest kui väljast pipra ja soolaga.
Haki pooled mustadest ploomidest. Riivi ingver ja sega ploomidega. Täida sisselõige ploomi-ingveri seguga ja seo jämeda niidiga rulliks.
Kuumuta haudepotis või, pruunista selles liharull ümberringi.
Koori ja haki sibul, lisa lihale ja prae kergelt läbi.
Lisa potti ülejäänud ploomid, õunamahl ja puljong. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 40 minutit, liharulli aeg-ajalt praeleemega kastes. Serveeri kartulite või riisiga.
Retsept on ajakirjast Kodukiri (aprill 2007)
Mustade ploomidega täidetud vasikaliha
Selles roas tunneb õrna ja maheda vasikaliha kõrval kergelt vürtsise ingveri ja mustade ploomide maitset