Venelaste tatra-peedivorm lambahakklihaga

Omapärane vormiroog tatra, peedi ja lambahakklihaga idanaabrite köögist. Kui soovid aega kokku hoida, siis osta valmiskeedetud ja -riivitud peeti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g peeti

400 g lambahakkliha

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 dl tatratangu

250 g 30% hapukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda peete 40-50 minutit, kuni need on küpsed. Lase peetidel külmas vees jahtuda, siis koori ja riivi. (Võid kasutada ka valmiskeedetud ja -riivitud peete).

Loputa tatratang jooksva vee all, siis keeda soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Nõruta hoolega.

Pruunista hakkliha pannil omas rasvas. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Lisa hakklihale ja prae kergelt läbi. 

Sega kõik ained* kausis omavahel, siis tõsta võitatud ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus 45-60 minutit.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (1/2008, Venäläinen punajuuri-tattarivuoka). 

* Algretseptis on ette nähtud smetana-hapukoor, mille rasvasisaldus on ca 42% (Valio smetana). Asendasin selle meie 30% hapukoorega, aga ilmselt sobib ka 20% hapukoor.

LISA KOMMENTAAR

maari
postitatud 07.12.2009 13:12

mis faasis hapukoor lisatakse?

Pille @ Nami-nami
postitatud 07.12.2009 15:11

Selles faasis, kus öeldakse, et sega kõik ained :)

Aive K @ FB
postitatud 09.12.2014 22:56

no keele viib alla, lihtsalt super :) kórvale oma tehtud rukkileiva viil ...yummmmy :)

Mare
postitatud 13.11.2016 13:59

Mul selle retseptiga seoses kaks küsimust: 1) kas 2 dl tatratangu käib toore või keedetud tatra kohta ja 2) mida annab see tunnine küpsetamine kõrgel kuumusel kui kõik koostisosad on juba enne keedetud/praetud? Ehk on see lambaliha pärast? Mina teen tavalise Rakvere seguhakklihaga ja kuidagi mõttetu tundub see pikk järelküpsetamine. Aga oleksin tänulik asjatundja arvamuse eest!

Pille
postitatud 13.11.2016 17:59

Mare, muidugi toore tatratangu kohta - seda tuleb siis loputada-keeta vastavalt retseptile. Eks see pikk küpsetamine on vajalik selleks, et liha korralikult läbi küpseks ja maitsed (peet+tatar+liha) harmoonia saavutaksid ahjus, aga samas võid ka vähem ahjus hoida!

liinale
postitatud 26.02.2018 19:10

<p> Ahjus küpsetamine on vajalik! Proovisin ka enne ahju seda rooga ja oli täitsa maitsev aga ahjus küpsemine andis palju juurde. Hetkel proovin leida retspte ideede mitte piltide järgi ja kolmas õnnestumine! tõisiselt maitsev ja tulemus on alati üllatab, sest ei tea täpselt mida endale taldrikule lõpuks paned :) </p> <p> Serveerisin spinati ja hapukoorega. </p>