Sõstrakeeks martsipaniga

Mõnusalt hapuka lisandiga keeks. Mina valmistasin keeksi punastest sõstardest, aga kasutada võib ka musti sõstraid. Kui värskeid sõstraid käepärast pole, kasuta külmutet marju.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g sulatatud võid

2 suurt muna

1.5 dl suhkrut

2.5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 dl piima

100 g martsipani

200 g punaseid sõstraid või musti sõstraid

Valmistamine

Sulata või.
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja jahtunud sulavõi. Sega ettevaatlikult juurde sõstrad ja riivitud/murendatud martsipan.
Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga või vooderda küpsetuspaberiga.
Vala tainas vormi ja küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit, kuni keeks on läbi küpsenud (kontrolli keeksi küpsust puutikuga).

NB! Martsipani lisamise idee on Mannilt, aga kuna selle on mitu kasutajat heaks kiitnud, siis on martsipan nüüd retsepti sisse kirjutatud.
LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 06.08.2008 21:53

Panin keeksile c. 100 gr martsipani sisse. Tuli mõnus. Nüüd külmast peast piimaga on kohe eriti hää.

Eva
postitatud 16.08.2008 09:37

Üllatus-üllatus, punastest sõstardest saab muudki head kui mahla. Keeks on mõnusalt pehme ja hapukas. (lisasin martsipani)

Liiz17
postitatud 21.08.2008 14:50

Tuli maitsev ja mahlane, eriti hea idee oli sinna martsipani lisamine, mida soovitati ;)

marit
postitatud 17.01.2009 15:01

super maitsev, üks lemmikutest kindlasti!

Kadri
postitatud 22.09.2009 21:01

Olen seda kooki teinud kahel erineval moel, täpselt retsepti järgi punaste sõstardega oli maitsev aga veidi rasvane, nii et vähendasin teisel korral või kogust 110 g-ni. Aga olen teinud seda kooki ka jõhvikatega (võid ikka 110 g ja mitte keeksivormis vaid koogivormis) ja pean tunnistama, et tulemus oli isegi parem. Soovitan väga jõhvikatega proovida.

Heli
postitatud 28.05.2016 17:52

Väga maitsev ja pehme! Sain külmutatud-sulatatud punased sõstrad ära kasutada (panin vist rohkem kui 200 g retseptis) ning kiirelt ja lihtsalt valmis.

Mia
postitatud 04.08.2018 17:32

Imehea! Martsipan sobib just eriti hästi siia koogi sisse.

Pille
postitatud 18.09.2023 10:30

Kasutaja Kokkamas95 on 2009. a sellise pildi saatnud: