Õunabiskviit

Imelihtne õunaküpsetis - õunad all, klassikaline biskviittainas peal.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

õunu

vormi määrimiseks võid

riivsaia

4 muna

4 sl suhkrut

4 sl nisujahu

Valmistamine

Määri 25x25 cm koogivorm võiga ning puista üle riivsaiaga.

Soovi korral koori õunad, seejärel eemalda südamikud ja lõika õunad viiludeks. Laota ettevalmistatud vormi põhjale.

Löö munad suurde kaussi, lisa suhkur ning vahusta elektrimikseriga tugevaks kohevaks vahuks (7-10 minutit). Sega õrnalt juurde jahu. Kalla tainas õuntele.

Küpseta 175kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kuldne.

Nipid ja soovitused:

  • Briti-ukraina toidukirjutaja Olia Hercules jagab ukrainalikku versiooni "Biskvit" siin:  5 muna, 200 g suhkrut, 200 g jahu, 1 tl kaneeli, 4 rohelist (hapukamat) õuna, tuhksuhkrut. Vahusta munad suhkruga hästi korralikuks vahuks, siis sega õrnalt juurde jahu ja kaneel. Vormi põhja viilutatud/tükeldatud õunad, siis peale biskviit ja küpsetada 180-kraadises ahjus u 35 minutit.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

PilleRiin
postitatud 20.02.2016 23:45

<p>Oli vaja hulk mune ära teha ja nii sai Pille soovitusel see retsept aluseks võetud. Õunte asemel oli mingi määramatu hulk punaseid sõstraid ja suhkruga mureleid. Kuna punane sõstar on üsna hapu, raputasin põhjale koos riivsaiaga veidi suhkrut; kui mammud paigas, siis kaneeli ja pisut vaniljesuhkrut. </p><p> Taigent tegin topeltkoguse; kasutasin suurt ahjuplaati. Kui valmis oli, kallasin suurele lõikelauale ümber (nii, et marjapool jäi üles). Proovisime, oli täitsa hea, aga oli tunne, et tahaks nagu midagi veel.</p><p> Vahukoort ei olnud, nii võtsin 150g topsi toorjuustu, umbes samapalju oli hapukoort, 5spl tuhksuhkrut, vahustasin mikseriga kreemiks. Lõikasin koogiplaadi pooleks, määrisin ühele poolele umbes pool kreemikogust, teine plaat peale ja ülejäänud kreem peale. Ilustama ei hakanud. Seisis paar tundi külmikus ja sai veel parem :)</p>

Tiina
postitatud 17.11.2020 14:28

Eks ta natuke igav on, aga imelihtne teha, eriti kui kodus on õunu ja mune. Raputasin kaneeli ja veidi demerara suhkrut ka õuntele. Sobib hästi jäätise või mingi kastmega.

Maarika Nuut
postitatud 07.03.2022 09:46

Nii maitsev!