Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Hõõgveinipirnid vegetaarroog

Tervislik ja maitsev magustoit talvisele pühadelauale. Mina sain idee tippkokk Tõnis Siiguri käest, aga olen seda aastate jooksul mugandanud. 

Arvesta iga sööja kohta 1-2 pirni. Pese pirnid hoolega, siis koori ja lõika alt väike viil ära, et pirnid kenasti püsti püsiksid. Tõsta madala ja laia poti sisse üksteise kõrvale. Kalla peale punane vein, lisa maitse järgi suhkrut. Lisa potti ka hõõgveini- või glögimaitseainesegu. Kontrolli, et kõik pirnid oleksid kenasti veini sees - muidu jäävda need laigulised. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni pirnid on pehmed. Ära puuvilju katki keeda! 

Võta pott tulelt ja lase pirnidel hõõgveinis jahtuda. (Nüüd võid poti mõneks päevaks külmkappi tõsta). 

Enne serveerimist võta pirnid leeme seest välja ja aseta magustoidutaldrikutele. Soovi korral keeda hõõgveinileem veidi kokku ning nirista pirnidele - ja kui soovid, puista pirnidele kookoshelbeid või röstitud mandlilaaste.

Kõrvale sobib kenasti hea vanillijäätis. 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Keetmine/kuumutamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Gluteenivaba
  • Magustoidud
  • Marjad ja puuviljad
  • Vegan-toidud


Kommentaarid:

(19.12.2009 11:21:32)
See on suurepäraselt hea magustoit! Kõik sööjad tahtsid viimast ülejäänud pirni endale :D Tegin valmis kaks päeva enne pidu ja selle ajaga olid nad väga mõnusasti maitsestunud. Kõrvale pakkusin kaneelivahtu, sobis ilusti ja tundus veelgi jõulusem :)
Aniitram
(23.12.2014 16:10:08)
3450
Pille

Kommenteeri