Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Hõõgveinipirnid vegetaarroog

Tervislik ja maitsev magustoit talvisele pühadelauale. Mina sain idee tippkokk Tõnis Siiguri käest. 

Pese pirnid ja koori juurviljakoorimisnoaga nii, et varreots jääks külge. Lõika pirnidelt alt õhuke viil ära, nii et nad püsti seisaksid.
Tõsta pirnid potti teineteise kõrvale (vali just nii suur pott, et pirnid ühe kihina kenasti ära mahuks). Vala peale nii palju veini, et pirnid oleksid kaetud. Maitsesta vein suhkruga (hulk sõltub veinist), lisa hõõgveinisegu (mina kasutan Santa Maria hõõgveinisegu).
Kuumuta vein tasakesi keemiseni ning lase seejärel tund aega tasasel tulel podiseda.
Tõsta pott tulelt ja lase pirnidel segus täielikult jahtuda. (Pirnid võivad hõõgveinisiirupis seista kuni paar päeva).
Üks pool tundi enne serveerimist tõsta pirnid ettevaatlikult hõõgveinist välja ja pane kõrvale.
Kurna hõõgvein ning redutseeri kastet veidi paksemaks.
Aseta pirnid magustoidutaldrikule, nirista peale veidi hõõgveinikastet ning puista pirnidele röstitud mandlilaaste (NB! kastme redutseerimine on vajalik seepärast, et muidu ei hakka mandlilaastud pirnidele külge).
Serveeri vaniljejäätise või vahukoorega, kaunistuseks nt mündileheke.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Keetmine/kuumutamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Gluteenivaba
  • Magustoidud
  • Marjad ja puuviljad
  • Vegan-toidud


Kommentaarid:

(19.12.2009 11:21:32)
See on suurepäraselt hea magustoit! Kõik sööjad tahtsid viimast ülejäänud pirni endale :D Tegin valmis kaks päeva enne pidu ja selle ajaga olid nad väga mõnusasti maitsestunud. Kõrvale pakkusin kaneelivahtu, sobis ilusti ja tundus veelgi jõulusem :)
Aniitram

Kommenteeri