Murakamoos

Üks eriti ekslusiivne keedis :)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg murakaid

400-500 g suhkrut

Valmistamine

Laota puhastatud marjad suhkruga kihiti potti ning lase paar tundi kuni järgmise päevani jahedas seista.

Tõsta pott tulele ning kuumuta nõrgal tulel keemiseni, potti aeg-ajalt raputades. Murakakeedis on valmis, kui marjad on ühtlaselt siirupisse vajunud ning vahtu enam juurde ei teki (selleks kulub umbes 25 minutit).

Eemalda nüüd vaht (keetmise ajal vahtu eemaldades tuleb kaasa liiga palju keedisesiirupit!) ning jaota keedis kuumutatud steriliseeritud purkidesse.

Sulge purgid kohe õhukindlalt ning säilita moose jahedas.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 24.01.2011 23:16

mina olen keetnud 15minutit ja moosi lusikaga segada ei tohi

kai
postitatud 12.07.2013 18:45

ma segan moosi kogu aeg kulbiga...ei juhtu halba midagi, pole ükski purk talve jooksul käärima läinud. Suhkrut panen ka palju vähem kui nõutud... murakatele lisan vett, sest murakamoos keeks ilma selleta liiga paksuks.

Iiris
postitatud 17.07.2013 15:22

Mis mõttes ei tohi lusikaga segada. Segan alati moosi puulusikaga, muidu läheb ju põhjas kõrbema.

Õilme Lainesaare
postitatud 12.07.2021 21:38

Kindlasti väga maitsev, pole juba aastakümneid murakaid saanud.