Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Cock-a-leekie supp ehk šotlaste kana-porrusupp

Šotlaste kuulsa cock-a-leekie supis on lisaks linnulihale ja porrule ka kuivatatud musti ploome, mis annavad supile kergelt magusa maitse. Sobib nii eelroaks pidulikumal šoti õhtusöögil kui ka argiõhtuks. 

kuuele

Aseta kana suurde potti. 

Lõika porrud pikuti pooleks, pese hoolega. Lõika porru rohelised osad tükkideks ja lisa potti. Lisa pipraterad, loorberileht ja veidi soola ning vesi. 

Kuumuta aeglaselt keemiseni, koori pinnale kerkinud vaht! Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 1,5-2 tundi, kuni kana on küps. Tõsta pott tulelt, lase supil jahtuda. 

Võta kana potist välja. Eemalda kanaliha luudelt, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. 

Kurna supp läbi sõela teise potti või eemalda porrud vahukulbiga. Viska keedetud porrurohelised ära. 

Lisa puljongile riis (kui kasutad), hakitud porrude valged osad, kanaliha ning kuivatatud ploomid (soovi korral lõika ploomid ribadeks). Keeda umbes 10 minutit. 

Maitsesta soola ja pipraga, serveerimisel puista supile ohtralt hakitud peterselli. 

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2013. a. jaanuarinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.

 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Keetmine/kuumutamine
  • Aedviljaroad
  • Gluteenivaba
  • Linnuliharoad
  • Marjad ja puuviljad
  • Supid
  • Briti saared
  • šoti


Kommentaarid:

kommentaarid puuduvad,ole esimene

Kommenteeri