Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Kohupiimakook sidruniga vegetaarroog

Selline tummine ja samas pehme sidrunimaitseline kohupiimakook. Kui kasutad nn torukohupiima, saad pehmema koogi, teralise kohupiimaga veidi robustsema koogi.

Mina teen ALATI kahe korraliku sidruniga, aga igaks juhuks loe kommentaare!

kaheksale

Klopi pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval vahustades munakollased. Sega juurde sidrunimahl ja riivitud koor ning kohupiim.
Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, sega ühtlaseks.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult ja jaokaupa tainasse.
Vala 24cm võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) koogivormi.
Küpseta 180kraadises ahjus 40-50 minutit, kuni kook on kerkinud ja pealt kaunilt kuldpruun.
Lase umbes tund aega vormis jahtuda.

NB! Soovi korral lisa veel üks sidrun - saad intensiivsema sidrunimaitse. Ja rosinaid võib ka lisada muidugi.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Marjad ja puuviljad
  • Kohupiimatoidud


Kommentaarid:

(2.12.2008 15:18:17)
Väga maitsev! Töökaaslased kiitsid ka ja kõik söödi viimseni ära:)
Betty
(18.02.2009 21:10:26)
super !!! maailma parim kook , ja ka lihtne teha . algaja jaoks parim valik
allake
(5.03.2010 19:34:09)
Tõesti lihtne teha,kuid äärmiselt maitsev.Kiidan!!!
zoozi
(7.03.2010 10:37:07)
Hea oli küll, aga mitte just mu eriline lemmik.
hexy
(2.04.2010 20:23:33)
Väga hea kook. Kohupiima sai suts rohkem ja suhkurt panin ka rohkem sest lisasin jõhvikaid. Kindlasti tuleb kordamisele:)
Kats
(17.04.2010 22:32:50)
katsetasin täna koogiga. panin kõiki koguseid 2/3 võrra rohkem. igatahes 2 sidrunit oli isegi suurema koguse puhul liialt palju (ei olnud suured sidrunid, vaid keskmise suurusega)!!! nii et ärge sidruniga liialdage...
julli
(18.04.2010 9:38:39)
Unustasin sidrunid osta ja tegin siis apelsinidega. Meeldis isegi rohkem:)
Kati
(22.04.2011 15:33:04)
Kahe sidruni mahl ja koor oleks kindlasti liiast...panin ühe sidruni koore ja mahla ning see andis piisava sidruni-maitse. Aga muidu väga hea, lihtne, maitsev kook ning läheb kindlasti kordamisele :)
Lea
(26.04.2011 8:13:51)
Vastuseks neile, kelle arvates kook liiga sidrunine jääb. Tegin eile seda kooki uuesti (ilmselt 10. korda kokkuvõttes :)) ja panin ühe sidruni koore ja mahla. Kook oli ikka maitsev, aga sidrunimaitse oli niivõrd nõrk, et siis võiks seda lihtsalt kohupiimakoogiks kutsuda ja mitte sidruni-kohupiimakoogiks. Sidrun oli ilus ja suur, Itaalia oma, nii et teda süüdistada ei saa.
Eks see ole maitse asi. Ise panen edaspidigi kahe sidruni mahla ja koore!
Pille @ Nami-Nami
(26.05.2011 20:37:26)
Väga mõnus ja lihtne kook tehe. Tuli suurepäraselt välja ja maitses ka hästi:) Olen nõus sellega, et ühest sidrunist täiesti piisas ja kook jääb ikka sidrunikoogiks, kuna sidruni maitse on väga hästi tunda. Tegin torukohupiimaga ja mõnus kreemjas tuleb, ehk oleks isegi hea koogile pärast vahukoort veidi peale panna;) igatahes soovitan!
Birx
(1.07.2011 11:30:33)
Super! 10 punkti 10st!
Ingrid
(24.12.2011 0:12:19)
Tegin kooki torukohupiimaga ja kook vajus ära ja jäi seest liialt vedel :(
Vedelaks jäi
(18.04.2012 9:20:09)
Noh... suhtleiselt ebaesteetilise välinusega, aga puhta ja klaari maitsega plönn. Mitte-eestlasti sellega ei võlu, aga kodumaistele kohupiimasõpradele igati sobilik argipäevamaius:)
uffa
(4.11.2012 18:42:29)
super (y)
marten
(16.11.2013 12:11:30)
Mulle ka tundus, et 2 sidruniga on liiga hapukas kook. Täna panen vähem. Muidu meeldib väga!
vimi
(18.03.2014 18:22:16)
Väga väga mõnus kook! Teen kindlasti uuesti. Mul oli poolteist väga mahlast sidrunit ja Tere kohupiimakreem. Soojalt maitses nagu sidrunikreem (kuigi võid tundus tsipakene liiga palju, või siis oli kohupiimakreem väga rasvane). Üllatuslikult oli järgmisel päeval sidrunimaitset hulga vähem, kuigi enamasti on just jahtunult koogi või mille iganes maitse tugevam. Sidrunisem oli mõnusam. Välimuselt jäi ka kena.
Marju
(20.03.2014 9:18:19)
Isu koogi järele oli suur, kuid puudu oli sidrun. Tegin apelsiniga. Miks mitte, väga hea jäi seegi kord. Seekord oli meeles ka munavalged eraldi vahustada, natuke veel hõrgum jäi, kuid kui üldse viitsimist pole, siis minu meelest terved munad koos lisades ei jäänud ka oluliselt kehvem.
Marju

Kommenteeri