Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Viilupiparkoogid vegetaarroog

Eestlastel on kombeks piparkoogitainas lahti rullida ning sellest erinevaid piparkoogikujundeid välja lõigata. Ent võib proovida ka veidi lihtsamat varianti - valmistada piparkoogitainas, see rullideks vormida ja jahedasse tahenema panna. Piparkookide küpsetamiseks tuleb külm tainas lihtsalt viiludeks lõigata ja ahjuplaadile laotada. Siinsetest kogustest saab umbes 8 ahjuplaaditäit piparkooke, nii et jätkub kohe kauemaks. (Mina teen tainast neli “vorstikest” ja keeran need toidukilesse. Ühe panen külmkappi ööpäevaks tahenema, ülejäänud sügavkülma järgmist küpsetuspäeva ootama).

8 ahjuplaaditäit
Sulata või potis. Sega juurde suhkur ja siirup, sega ühtlaseks. Lase täielikult jahtuda.
Sega jahu, kaneel, nelk, sooda ja mandlid omavahel, siis lisa külmale või-suhkru-siirupisegule. Sega ühtlaseks tainaks.
Jaota tainas neljaks ning vormi iga tainaosa seejärel umbes 4 cm läbimõõduga “vorstiks”. Keera toidukilesse ja pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma ja tahenema.
Lõika tainas umbes 3-4 mm viiludeks, laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 6-8 minutit, kuni need on helepruunid.
Võta küpsetusplaat ahjust välja, lase mõned minutid taheneda ja siis tõsta restile jahtuma.

Säilita piparkooke kinnises õhukindlas karbis.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Magusad küpsetised ja tordid


Kommentaarid:

(20.12.2012 17:23:38)
Mis siirupit siia panna?
Agnes

Kommenteeri