Norra magustoit øllerbrød

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 tk pudel heledat õlut

1.5 dl vett

1.5 dl 35% rõõska koort

2 tk munakollast

suhkrut

röstitud kuubikuteks lõigatud leiba

Valmistamine

Vala õlu ja vesi kuumakindlasse klaasnõusse. Lisa vähehaaval pidevalt segades koor ja vahustatud munakollane ning maitse järgi suhkrut.
Pane kauss keeva veega poti kohale, nii et kausipõhi ja vesi kokku ei puutuks. Klopi kausi sisu energiliselt vispliga. Mitte keema lasta!
Vala valminud kaste leivakuubikutele, serveeri kuumalt.

Loe veel:


Retsept on ajakirjast Nõukogude Naine (11/1982, Heino Gustavson 'Õlletoite')

LISA KOMMENTAAR