Mahlased porgandimuffinid

Mahlased ja lihtsad porgandimuffinid, kus on nii tavalist kui ka täisterajahu.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 suur porgand

100 g võid

1.5 dl suhkrut

2 suurt muna

2-2.5 dl nisujahu

1 dl täisteranisujahu

2.5 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

1 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Koori ja riivi porgandid peenelt.  Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad.  Sega kuivained omavahel, lisa riivitud porgandid. 

Sega kuivaine-porgandisegu ja vahukoor võivahu hulka. Sega kergelt läbi.

Jaota tainas muffinivormidesse ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma (2/2001, Porkkanamuffinit). Pildi tegi KAARE.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 31.03.2010 15:05

Väga maitsvad, pealt mõnusalt krõbedad, seest muredad. Ja parajalt magusad. Hoian end tagasi, et kõiki korraga ära ei sööks.

Dee
postitatud 13.08.2013 17:33

Mõnusad muffinid.

Kaidi
postitatud 14.11.2018 21:54

Väga maitsvad said! Kuid kuna retseptis margariini ei ole, tuleb vahukoor vast ikkagi võivahu, mitte margariinivahu hulka segada ;).