Alõtšamoos

Hapukatest alõtšadest keedis on väga maitsev, aga suhkrut kulub palju!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg alõtšasid

1 dl vett

1 kg suhkrut

Valmistamine

Pane pestud alõtšad tilga veega potti. Kuumuta keemiseni, keeda tasasasel tulel umbes 15 minutit, kuni viljad on pehmed. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda.

Siis hõõru alõtšad läbi sõela või noki kivid niisama ükshaaval välja.

Alõtšad on väga hapud, nii et mina olen pannud kilo alõtšapüree kohta kilo suhkrut.

Lisa suhkur alõtšapüreele ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni enam vahtu juurde ei teki. Koori vaht ja pane kuum alõtšamoos steriliseeritud kuumadesse purkidesse.

Kaaneta õhukindlalt. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.09.2022 19:30

Vike saatis 2010. aastal sellise pildi. Ise olen ka mitu korda teinud, mulle meeldib, aga lapsed ei ole näiteks väga suured fännid miskipärast.