Kohupiimapasha keedetud munarebudega

Kui tihti segatakse pashasegusse vahustatud munakollaseid, siis siin on lisandiks hoopis keedetud munakollased. Hästi kreemjas ja mõnus pasha.

Spetsiaalse puidust pashavormi leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

75 g pehmet võid

125 g suhkrut (u 1,5 dl)

2 keedetud muna kollast

500 g kohupiima

1 dl 35% rõõska koort

0.5 tl vanilliekstrakti

3 sl sukaadi

4 sl hakitud mandleid

Valmistamine

Vahusta või kolmandiku suhkruga. Lisa läbi sõela hõõrutud munakollased, vanilliekstrakt, ülejäänud suhkur, kohupiim, vahustatud rõõsk koor, sukaad ja hakitud mandlid.

Vooderda pashavorm märja marliga, vala kohupiimamass vormi. Tõsta pashavorm omakorda suuremasse kaussi.

Lase umbes 24 tundi jahedas nõrguda.

NB! Kaussi kogunev vedelik sobib hästi saiakeste valmistamiseks (piima vm vedeliku asemel).

LISA KOMMENTAAR

Algaja
postitatud 04.04.2012 10:35

Kust saab osta vormi pasha jaoks? Kui vormi pole, kuhu võiks panna kohupiimamassi, et liigne vedelik välja voolaks?

h-m
postitatud 04.04.2012 11:36

Kui vormi pole siis võib panna uude, pestud-leotatud lillepotti, mis on marliga vooderdatud. Alt august jookseb ilusti ülemäärane vedelik välja. Kasutatakse ka sobiva suurusega sõelasid, mis muidugi ka marliga vooderdatud. Ja marli peab olema kindlasti ka märjaks tehtud enne. Mul on minu isa tehtud puidust vormid aga selleks aastaks ta vist ei jõudnud uusi teha :-/

ann
postitatud 05.04.2012 11:28

Mina ostsin puidust vormi eelmisel aastal Tallinnas Pikal tänaval olevast Eesti Käsiöö kauplusest. Ka oli Pikk 22 või 24. Seni olin ka sõela- marli varianti kasutanud.

Hexy
postitatud 31.03.2013 15:19

Minu jaoks oli pisut magus, aga muidu maitses kõigile.