400 g martsipani
4 tk muna
3 sl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl apelsinimahla
2 tl riivitud apelsini koort
kaunistuseks tuhksuhkrut
Apelsinikaste:2.5 dl apelsinimahla
1.5 sl maisitärklist
2 sl võid
0.75 dl suhkrut
1 sl riivitud apelsini koort
Marsalakreem:2 dl 35% rõõska koort
3 sl tuhksuhkrut
2 sl magusat Marsala veini
APELSINI-MANDLIKOOK:
Riivi mandlimass ning lisa ükshaaval kloppides munad. Klopi tainas vahule. Lisa jahusegu, apelsinimahl ning riivitud apelsinikoor.
Kalla tainas võitatud ja jahuga üle puistatud lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 35 minutit.
Kummuta veidi jahtunud kook restile jahtuma.
MARSALA-KREEM:
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga, maitsesta Marsalaga. Pane külmkappi jahtuma.
APELSINIKASTE:
Sega apelsinimahl ja maisitärklis. Sulata potis või, lisa suhkur, riivitud apelsinikoor ning tärklisesegu pidevalt segades. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud. Tõsta pott tulelt ning lase jahtuda.
Kaunista kook tuhksuhkruga, serveeri külma marsalakreemi ning jahtunud apelsinikastmega.
Retsept on Soome ajakirjast Apu (13.4.2004, Appelsiini-mantelitorttu)
Apelsini-mandlikook marsalakreemi ning apelsinikastmega