Apelsini-mandlikook marsalakreemi ning apelsinikastmega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Apelsini-mandlikook:

400 g martsipani

4 tk muna

3 sl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 sl apelsinimahla

2 tl riivitud apelsini koort

kaunistuseks tuhksuhkrut

Apelsinikaste:

2.5 dl apelsinimahla

1.5 sl maisitärklist

2 sl võid

0.75 dl suhkrut

1 sl riivitud apelsini koort

Marsalakreem:

2 dl 35% rõõska koort

3 sl tuhksuhkrut

2 sl magusat Marsala veini

Valmistamine

APELSINI-MANDLIKOOK:
Riivi mandlimass ning lisa ükshaaval kloppides munad. Klopi tainas vahule. Lisa jahusegu, apelsinimahl ning riivitud apelsinikoor.
Kalla tainas võitatud ja jahuga üle puistatud lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 35 minutit.
Kummuta veidi jahtunud kook restile jahtuma.

MARSALA-KREEM:
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga, maitsesta Marsalaga. Pane külmkappi jahtuma.

APELSINIKASTE:
Sega apelsinimahl ja maisitärklis. Sulata potis või, lisa suhkur, riivitud apelsinikoor ning tärklisesegu pidevalt segades. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud. Tõsta pott tulelt ning lase jahtuda.

Kaunista kook tuhksuhkruga, serveeri külma marsalakreemi ning jahtunud apelsinikastmega.

Retsept on Soome ajakirjast Apu (13.4.2004, Appelsiini-mantelitorttu)
 

LISA KOMMENTAAR