Kalavorm oliivide ja tomatitega

Kasuta mõnda meelepärast valget kala (hoki, islandi tursk, koha, haug vms)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

175 g oliivõlis marineeritud musti oliive (nt kreeka Kalamata)

1 suur hakitud sibul

400 g purk konservitud purustatud tomateid

4 valge kala fileed (à 175 g) - nt

hõbeheiki e. hõbemerluusi või Islandi turska

või hoopis koha või haugi

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

värsket peterselli

sidrunit

Valmistamine

Kõigepealt valmista tomatikaste. Kuumuta pliidile asetatud ahjupannil 1 sl õli (oliivikonservi seest). Lisa sibul ja sega hoolega, prae 1-2 minutit. Lisa tomatid, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, siis lisa oliivid.

Aseta kalafileed, nahk allpool, tomatikastme sisse. Nirista peale veel veidi oliivõli (taas oliivipurgist).

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kala on küps.

Puista peale värsket peterselli ja serveeri kohe koos sidruniviiludega. Kõrvale sobib kartulipuder.

Nipid ja soovitused:

  • Kui oliiviõlis marineeritud oliive ei ole, kasuta hoolega nõrutatud soolvees oliive ja lisa pannile tavalist oliiviõli.
  • Vürtsikate roogade armastajad võivad lisada koos sibulaga pannile ka veidi tšillihelbeid.
  • Kalafileedele võib enne küpsetamist määrida peale veidi pestot.

Retsept ilmus briti ajakirjas BBC Good Food (June 2004, One-pot fish with black olives & tomatoes; 2010 retseptivihik "One-pot dishes").

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 01.03.2011 01:02

Väga maitsev tuli. Natuke võiks juustu ka juurde lisada.

Pille @ Nami-Nami
postitatud 14.04.2012 21:17

Väga mõnus ja lihtne roog. Tegin veidi sohki ning kasutasin ära ühe juba avatud Barilla tomatikastme (Basilico vist), kalaks olid latikafileed. Viimaseid ei soovitaks, sest neid pisikesi luid oli laste ja enda taldrikult väga tüütu välja noppida, kuigi maitse oli hea.