Maasikamoos tsipakese sidruniga

Selle moosi tegemiseks sobivad pisemad küpsed marjad.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg väiksemaid maasikaid

1 sidrun

400 g moosisuhkrut

Valmistamine

Pese sidrun hästi hoolega kuuma vee ja harjaga puhtaks. Kuivata ja riivi koor.

Pane puhastatud ja kiiresti külma veega loputatud maasikad, sidrunikoor ja sidrunimahl kaussi. Kuumuta tasakesi. Kui potist tuleb auru, siis lisa moosisuhkur ning keeda umbes 10 minutit.

Lase veidi jahtuda ning pane purkidesse.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Apu (Marja Malinen, Mainio mansikkahillo). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 01.02.2011 13:45

Huvitava maitsega

Riin
postitatud 10.07.2014 12:20

väga hea moos

Pille
postitatud 15.07.2017 21:34

See on hämmastav, kuidas väike sidrunilisand maasikamoosi nii palju paremaks teeb!

Kaare
postitatud 30.07.2019 18:50

Mulle meeldib rohkem, kui tavaline maasikamoos, mis on väga läila. Sidrun annab mõnusa hapuka ja särtsaka maitse.

Proovitud
postitatud 05.02.2021 16:06

Ei tulnud hea. Lastele jäi sidrun meenutama hallitusmaitset ja nad pärast esimest ampsu seda süüa ei soovinud.

Pille
postitatud 06.02.2021 19:42

Oh, kui kurb kuulda. Äkki oli sidrun niru? Ma teen seda juba aastaid, alati meeldib kõigile :)