Welsh rarebit ehk 'Uelsi jänes'

"Welsh rarebit" on lihtne briti pubiroog juustust, sinepist ja õllest leivaviilul. Selline veidi pikantne suutäis.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 tl inglise sinepipulbrit

50 ml tumedat õlut (nt tume ale, stout)

30 g võid

1 tl Worcesteri kastet

175 g riivitud head briti juustu - nt

Lancashire juustu või Cheddari juustu

2 munakollast soovi korral

soola ja musta pipart

4 viilu röstitud saia või nisuleiba

Valmistamine

Sega väikeses potis sinepipulber õllega ühtlaseks pastaks, siis lisa või ja Worcesteri kaste. Lisa riivitud juust ja kuumuta tasasel tulel, kuni juust on sulanud ja kaste paksenenud. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.

Tõsta tulelt ja lase veidi jahtuda, siis klopi juurde kaks munakollast*. Tõsta juustusegu röstitud saia- või nisuleivaviiludele ning rösti kuumas grillahjus kuldseks. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid ka munakollasteta seda rooga teha, aga siis võid lisada juustukastmele koos sinepipulbriga ka supilusikatäie jahu. 
  • Suurem osa briti retsepte soovitab kasutada Cheddari juustu, sest see on lihtsalt kodudes kõige tavalisem juust. Jane Grigson soovitab Lancashire juustu, Simon Hopkinson & Lindsay Bareham soovitavad kõva inglise juustu - nt Cheddar, Double Gloucester, Cheshire või Lancashire. Mark Hix Caerphilly juustu, Delia Smith võtab võrdses koguses Cheddari ja parmesani juustu. Vaata ka sellest roast inspireeritud retsepte Nami-Namis
  • Loe ka siit ja siit.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR