200 g võid
150 g tumedat šokolaadi
2 dl hakitud kreeka pähkleid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
3 muna
2 dl roosuhkrut või demerara suhkrut
2 dl odrajahu
Sulata potis või. Lisa šokolaaditükid ning sega madalal kuumusel, kuni või ja šokolaad on hästi segunenud. Eemalda pott tulelt ja lase veidi jahtuda.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Klopi vispliga juurde jahtunud šokolaadisegu. Siis sega juurde jahu, hakitud pähklid ja marjad. Sega hoolega läbi.
Kalla tainas võitatud 24 cm koogivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 20-30 minutit.
Lase enne söömist jahtuda.
Retsept on mugandatud ajakirjast Oma Maitse. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Ütleksin, et see on omamoodi brownie. Omamoodi, sest kasutab odrajahu ainsa jahuna. Poleks arvanud, et see kogu vinge gluteenita nii hästi õnnestub. Aga õnnestus. Maitses minu jaoks paremini kui tavaline brownie. Odrajahu on mu hinge nüüd vist päris endale saanud...
proovisin, erakordselt hea oli.
Šokolaadikook oli tõesti toekas ja plusspunktid odrajahu eest - mul pakk odrajahu seisab juba mõnda aega kapis ja ei ole näha, et ma sellest eriti midagi teeks. Jäi parasjagu rabe, aga mitte nätske, nagu šokolaadikoogid teinekord kipuvad olema. Jäätisega maitses hea. Niisama on ehk liigagi toekas :)
Kas võiks ka kasutada värskeid jõhvikaid? Sama palju?
nii tore on leida häid retsepte, kus nisujahu on asendatud millegi tervislikumaga. tihtipeale annab see maitses ja välimuses tunda... aga mitte siin :) nii hea kook oli!
Maitses väga hästi! Soovitaks pigem niiskeks jätta seest, sest muidu muutub liiga kuivaks ja muredaks. Mul juhtuski, et ääretükid küpsesid liiga kuivaks ja pudisesid nii palju, et serveerisin neid pokaalist jäätise ja maasikatega.
Rammus, magus ja mõnusa struktuuriga kook. Tegin muffinivormides hoopis. Kuna mul oli magusam šokolaad, siis minu jaoks sai liiga magus. Kui mõrudam šokolaad, siis vast on suhkru kogus paras. Ma teeks teinekord mõne hapukama sorbeti juurde.
Toekas šokolaadikook odrajahuga
Veidi teistmoodi šokolaadikook.